Dag 2 camino ingles Neda – Pontedeume

30 mei 2014
15,5 km
Beetje regen, later droog 18 graden

Gisterenavond gingen we nog even over de brug terug voor we gingen slapen. We ontmoetten daar een spanjaard die getrouwd is met een nederlandse vrouw. Hij nodigt ons uit om binnen te komen en een kopje koffie te drinken. Een leuke ontmoeting.

image

Bij de herberg van Neda staat de camino Ingles aangegeven. Een prima herberg aardige behulpzame hospitalero. Keuken erbij en verwarming.

image

We gaan op weg en zien al gauw deze achtergelaten schoenen. Wie heeft die achtergelaten? Waar zijn deze schoenen geweest? Tekenend voor de camino laten we ze achter, zodat nog vele pelgrims zich deze vraag stellen.

image

In de richting van Fene lopen we aan de andere kant van de weg de heuvels in. Goed om te oefenen. Het stijgt en daalt flink.

image

Hier is nog een oude wasplaats te zien. Deze is niet in gebruik. Wel heb ik ze in Galicie ook gezien waar de vrouwen de was doen. Samen schrobben, gebruik maken van water uit de bergen.

image

Theri heeft wel een hele mooie bochel met haar poncho. Op de muur een pijl met allemaal Jacobsschelpen.

image

Na de regen komt de nevel vanuit hey dal omhoog. De camini heeft vandaag vele mooie weggetjes weg van de verharde weg. Erg mooi.

image

Bospaadjes worden afgewisseld met oude landweggetjes door de dorpjes.

image

De grote stijging naar Feda, wordt een sterke daling naar Pontedeume. Een grote plaats met een strand en palmbomen.

image

We zijn om 14 uur bij de herberg en blijken er pas om 17.00 uur in te kunnen. We gaan in de stad op zoek naar een restaurant. Hier eet ik Chipironnes……kleine inktvisjes, die ik tot mijn grote verrassing ook lekker vind.

image

De herberg is bij de haven, naast een vismarkt. Het ruikt er helemaal naar vis. Er is geen keuken en het is niet schoon. Het water in de douche loopt niet weg. Geen goede indruk! Wel een lekker bed en tot nu toe nog erg rustig.

image

1 reactie op “Dag 2 camino ingles Neda – Pontedeume

  1. Leuk om je daar te zien lopen, Rieteke! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Veel liefs en buen camino van je papa en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.