dag 24; 5 november; O Cebreiro – Tricastela

23 km
zeer veel regen, 16 graden

In O Cebreiro sliepen we in een hele grote slaapzaal van wel 50 bedden. Steeds 2 stapelbedden naast elkaar. Zo lijkt het wel een 2 persoons bed en slaap je bij een wild vreemde. Ach, allemaal pelgrims, wat maakt het uit. Totaal sliepen er 45 mensen. Tot mijn grote verrassing hebben we heerlijk geslapen.

Van O Cebreiro naar Triacastela daalt het 630 meter. Vanwege de mist en regen kiezen we voor de weg, in plaats van de camino. Lange stukken asfalt, alleen het laatste stuk van 3 km kiezen we voor de camino. Een zware dag vandaag, ook al is het maar 23 km.

Deze foto geeft heel goed het beeld van vandaag weer. Poncho, regen broek, dalende weg.

image

De regen blijft gestaag vallen. Soms houdt het op met zachtjes regenen, en gaat het over in een plensbui. Zelfs in mijn broekzak wordt mijn telefoon te nat. Vandaag voor de 2e keer, een telefoon die het niet meer deed. Even op verwarming leggen en hij doet het weer.

Ook nu zijn het regelmatig dezelfde mensen die we tegen komen. Een groep van 6 Koreanen, die 12, 13 jaar zijn. Die lopen de camino in het kader van school. En zo gedisciplineerd! Erg goed van ze.

Of wat denk je van een vrouw die helemaal krom loopt en toch aan het eind van de dag weer verschijnt.

Of …waar we ook komen, altijd dezelfde 2 jonge Koreanen. Dezelfde bar, dezelfde herberg. Camino toeval? Ik geniet daar erg van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.