dag 23; 4 november; Villafranco del Bierzo – O Cebreiro

33 km, volgens GPS.
Zeer veel regen, heel slecht weer, 16 graden

Zo slecht weer is lang geleden voor mij. En dat nog wel op het mooiste stuk van de camino français.

We vertrekken weer om 7.30 uur na een uitgebreid ontbijt buffet.

Door het slechte weer blijft het lang donker.

image

De eerste koffie pauze is na 10 km bij Trabadelo. Geen droog moment geweest. Blij dat we de natte poncho uit kunnen doen.

image

Als we bij Ruitelan zijn hebben we 19 km gelopen. Het is dan 12.00 uur. Wat doen we? Ik bel 2 herbergen op. Zowel die van La Faba als van Las Herrerias zijn beiden vanaf november gesloten. 11 km extra? Op het moment dat we dat beslissen lijkt het droog te worden. We gaan dus op pad. We kunnen wel zien dat het geweldig mooi is, naar we laten de telefoon in de broekzak. Op deze foto na. Vlak voor Ruitelan.

image

Hierna begint de grote stijging van 664 meter naar 1306 meter in 10 km. We gaan voor een groot deel over de weg. Het is heel heftig met veel wind. En dat over soms smalle berg paadjes. We worden allebei zeer moe. In La Faba, 5 km voor het eind hebben we nog een pauze.
De jassen hangen voor de open haard en de stoom komt er nog vanaf. Zo nat is alles.

image

In O Cebreiro is ook bijna alles gesloten. Het winkeltje heeft geen brood, dus voor morgen eten we alleen koekjes en yoghurt. Het menu voor vanavond was een blik linzen met vlees.

image

In de keuken zijn geen pannen. We krijgen hulp van Mark en Javier, 2 hele aardige Spanjaarden. Zij hebben pannen bij zich. We eten uit de pan!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.