Dag 9 > 21september Tineo – Borres

15,6 km; eerst nevel, later zon, 23graden.

Ook vandaag loopt het weer anders dan gepland. Ik breng Willy naar het vliegveld van Asturias. We gaan om 5.45 uur de deur uit. Om 6 uur zijn we er en we wachten tot de hulp voor de rolstoel er is. Die gaat om 6.30uur open en ik kan Willy met een gerust hart achter laten.
Daarna ga ik met de bus naar Oviedo en hoop daar een bus naar Pola de Allande te vinden. Die gaat pas op zondag en dus besluit ik naar Tineo te gaan. Hier wil ik even naar de apotheek omdat mijn tandvlees is ontstoken. Ook had ik al het al oude bekende middel, kruidnagelen gekregen van het personeel van het hotel in Navices.. Dit helpt tijdelijk heel goed! De apotheek is dicht maar uit het niets komt een apotheker aanlopen. Ook dit is camino.
Als ik naar Borres loop kan ik alsnog Hospitales lopen morgen. Het is een mooie weg.

IMG_3565

Het lijkt wel of de afgelopen dagen goed waren om uit te rusten. Het stijgen en dalen gaat wat makkelijker. Goed voor de zware route van morgen. In Borres is een mooi gelegen herberg.

image

Hier zitten de mede pelgrims lekker uit te rusten. Ook de schoenen worden gelucht.

IMG_3567

In de nabij gelegen bar, El barin worden we gastvrij ontvangen door Javi en Floria.

IMG_3568

Dit zijn mede pelgrims Magdalena en Rita uit Zwitserland en Duitsland.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.