Dag 10 > 22 september Borres – Berducebo

24,9 km. Hospitales
Zeer mooi weer; 28 graden

Om 6.30 uur opstaan en om 7.00 uur het licht zien worden in de bar.

image

Een zilver witte deken van mist in het dal. Dit is wat je noemt een geluks momentje. Nog even wachten tot de maan voldoende licht geeft en de zon op komt.

IMG_3573

Vandaag ga ik alsnog Hospitales lopen. Zo geweldig mooi . 9 volle km stijgen naar het hoogste punt van de camino Primitivo. Samen met andere pelgrims doe ik er 4 uur over. Iets meer dan 2 km per uur.

IMG_3579

 

IMG_3587

 

En dan denk je dat je er bent……

IMG_3592

 

Door de hitte heb ik veel water nodig. Precies op dat moment komen er 2 jonge mensen aanlopen. Wat ben ik blij met dit water.

Hier ben ik bijna bij het hoogste punt en heb hierboven een vreugde kreet geuit. YES ik ben boven. Dat het nog veel verder was wist ik toen nog niet.

IMG_3591

Op het echt hoogste punt was een cirkel van stenen gelegd. Een camino lopen is ook een wandeling naar je binnenste. Wat zijn je beweegredenen, wat vindt je belangrijk in het leven. De camino leert het je.

IMG_3595

En dan de daling… Moet dit echt stijl naar beneden over een stenen. Even speelt mijn hoogte vrees een rol. Dan voel ik me weer beschermd en loop voorzichtig naar beneden.

 

image

Onderweg kom ik een medepelgrim tegen. Huilend in een schuilhokje. Als ik vraag wat er is, valt ze snikkend in mijn armen en zegt dat ze zo moe is van de camino. Al 6 weken onderweg. Ook ik ben heel erg moe, maar heel trots dat ik over Hospitales ben gelopen, kom ik om 17.30 uur bij de herberg aan.
Vanavond wordt er gekookt, en ik ben uitgenodigd. Heel fijn als je moe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.