Archieven

Camino Francais vanaf Leon

Camino van Leon naar Santiago de Compostela

18 wandeldagen, 340 km € 700 exclusief reis en verblijfskosten

13 september – 3 oktober 2023 begeleiding Mieke (vol)

en: 17 september – 7 oktober 2023 ;  begeleiding Simone (1 plaats vrij)

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verbliijfskosten. Inbegrepen is mijn persoonlijke begeleiding of die van Simone  en pelgrimspaspoort. De data zijn de reisdagen.

Max aantal deelnemers 7.

De camino francais begint in Saint Jean Pied de Port, totaal 780 km. Wij gaan starten in Leon. Van Leon naar Santiago is het 340 km. Deze wandeling is opgedeeld in etappes van 17-24 km per dag, waarbij 2 etappes rond 24 km zijn.  We starten in Leon en komen daarna in 3 dagen in Astorga, de stad met de prachtige kathedraal de Santa Maria en het bisschoppelijk paleis het Palacio Episcopal, gebouwd door Gaudi. Vanaf Astorga gaan we naar een hoogte van 1531 meter met het bekende Cruz de Ferro. In Galicië gaat de wandeling naar het museum dorp O Cebreiro, een route naar 1306 meter over kleine bergpaadjes met mooie vergezichten.  Op de camino Francais is er een gezellige drukte, met vele pelgrims van allerlei nationaliteiten. De totale route is 340 km en 18 wandeldagen.

Voor een indruk van de wandeling, zie dit reisverslag https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2020-leon-santiago/

Camino Francais

Wandelreis van St Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela

St. Jean Pied de Port – Burgos

19 april – 5 mei 2024, 15 wandeldagen € 600, 282 km (vol)

Leon – Santiago

2-22 oktober 2024, 17 wandeldagen € 700, 317 km  (vol)

Aantal inschrijvingen max 7; minimaal 4.

Voor beide wandelingen is het mogelijk om je aan te melden voor de reserve lijst.

De data zijn de aankomst en vertrekdata.

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reis-en verblijfkosten, inbegrepen is begeleiding, organisatie, reisverslag en USB stick met foto’s.

De meest bekende camino vanaf de Pyreneeën naar Santiago. De route loopt door heel noord-spanje, de uitlopers van de Pyreneeën, de Meseta en het laatste stuk door Galicie, dat alom bekend staat om de mooie, groene natuur, en de prachtige bergen

Klik hier voor een kaart van de route

In 2024 wordt de camino francais verdeeld in 2 delen. Het eerste deel vanaf Saint Jean Pied de Port naar Burgos en het laatste deel van de camino francais van Leon naar Santiago.

Route:Camino-frances-route

Door de uitlopers van de Pyreneeën

De route van St Jean Pied de Port naar Burgos loopt  nog door de uitlopers van de Pyreneeën, door de heuvels naar Logrono. In Logrono komen we in de wijnstreek La Rioja. De camino Francais loopt 60 km door de regio Rioja. Hier zijn dan ook veel wijngaarden te zien. Rondom Santa Domingo maken de wijngaarden plaats voor korenvelden, die een voorproefje zijn voor de uitgestrekte vlakten van de Meseta. 

Burgos – Leon (niet gepland)
De Meseta: relatief vlak

Burgos is een stad die in 884 is gesticht en is in 1037 hoofdstad van Castillie geworden. Tot in de 16e eeuw was het dankzij de enorme schapenkuddes op de uitgestrekte vlakten van de Meseta het centrum van Castilliaanse wolhandel. De route van Burgos naar Leon loopt over de Meseta. Een gebied van eindeloze vlaktes. Burgos ligt op 862 meter hoogte. De laatste dagen van deze etappe komen de Montes de Leon in zicht. Leon is de laatste grote stad voor Santiago. Leon in in 68 n christus gesticht door de Romeinen. Het historische centrum is volledig auto vrij en heeft daardoor de mooi middeleeuwse uitstraling terug gekregen.

Leon – Santiago; weer terug in de bergen 

Een van de steden op deze etappe is Astorga. Vanaf de 11e eeuw is Astorga een belangrijke halteplaats voor pelgrims, door dat de Camino Francais en de van Sevilla komende Via de la Plata zich samenvoegen. Transport werd de belangrijkste bedrijfstak van de regio. In de 18e en 19e eeuw was Astorga centrum van de chocolade industrie. Na Astorga komen we weer echt in de bergen. M.n. Foncebadon op 1439 meter. Bij Cruz de Ferro op 1531 meter is een groot gedenkteken, waar pelgrims al jaren een van huis meegebrachte steen achterlaten. Een zeer indrukwekkende berg stenen. Na deze top dalen we naar 541 meter, de plaats Ponferrada. Voor  O Cebreiro komen we in Galicie. O Cebreiro is een museumdorp op 1306 meter.

Het reisverslag van de camino francais van 2018, geeft je een indruk van de wandeling. Kijk hiervoor naar deze link: https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/camino-francais-oktober-2018-mieke/