Camino Francais

Van: 20-09-2020 tot: 02-11-2020

Wandelreis van St Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela

St. Jean Pied de Port – Santiago 40 dagen 786 km € 1100

14 – 18 april 2020; 1e 4 dagen tm Pamplona. € 175 Begeleiding Jaap. (1 optie)

Aantal inschrijvingen max 8; minimaal 5

20 september – 2 november 2020; begeleiding tm  Burgos Irene, daarna Mieke (6 opties)

Aantal inschrijvingen max 6; minimaal 4

De data zijn de aankomst en vertrekdata.

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reis-en verblijfkosten, inbegrepen is begeleiding, organisatie, reisverslag en USB stick met foto’s.

De gehele camino francais van St. Jean Pied de Port naar Santiago kost in totaal € 1100 voor 40 wandeldagen (exclusief reis-en verblijfskosten). De wandelaars die de hele route mee willen wandelen hebben voorrang. Indien er minder dan 6 aanmeldingen zijn, is het mogelijk om per etappe in te stappen. In 2020 is dat van St. Jean Pied de Port naar Burgos, die begeleid wordt door Irene ( € 550 excl. reis en verblijfskosten) of van Burgos naar Santiago (€ 850 excl. reis en verblijfskosten). Dit laatste deel wordt begeleid door Mieke.

Ook is het bij deze wandeling mogelijk om de eerste 4 dagen mee te wandelen. Max. 3 deelnemers extra. Zo reizen we samen naar St. Jean Pied de Port, en 4 dagen loop je met ons mee. Daarna vervolg je je eigen weg. (4 dagen € 175)

De meest bekende camino vanaf de Pyreneeën naar Santiago. De route loopt door heel noord-spanje, de uitlopers van de Pyreneeën, de Meseta en het laatste stuk door Galicie, dat alom bekend staat om de mooie, groene natuur, en de prachtige bergen

Klik hier voor een kaart van de route

De totale afstand is 786 km.  De dagelijkse etappes zijn max 26 km, met een gemiddelde dagafstand van 20 km  per dag. De totale wandeling is 40 dagen.

Route:Camino-frances-route

Door de uitlopers van de Pyreneeën

De route van St Jean Pied de Port naar Burgos loopt  nog door de uitlopers van de Pyreneeën, door de heuvels naar Logrono. In Logrono komen we in de wijnstreek La Rioja. De camino Francais loopt 60 km door de regio Rioja. Hier zijn dan ook veel wijngaarden te zien. Rondom Santa Domingo maken de wijngaarden plaats voor korenvelden, die een voorproefje zijn voor de uitgestrekte vlakten van de Meseta. 

Burgos – Leon
De Meseta: relatief vlak

Burgos is een stad die in 884 is gesticht en is in 1037 hoofdstad van Castillie geworden. Tot in de 16e eeuw was het dankzij de enorme schapenkuddes op de uitgestrekte vlakten van de Meseta het centrum van Castilliaanse wolhandel. De route van Burgos naar Leon loopt over de Meseta. Een gebied van eindeloze vlaktes. Burgos ligt op 862 meter hoogte. De laatste dagen van deze etappe komen de Montes de Leon in zicht. Leon is de laatste grote stad voor Santiago. Leon in in 68 n christus gesticht door de Romeinen. Het historische centrum is volledig auto vrij en heeft daardoor de mooi middeleeuwse uitstraling terug gekregen.

Leon – Santiago; weer terug in de bergen 

Een van de steden op deze etappe is Astorga. Vanaf de 11e eeuw is Astorga een belangrijke halteplaats voor pelgrims, door dat de Camino Francais en de van Sevilla komende Via de la Plata zich samenvoegen. Transport werd de belangrijkste bedrijfstak van de regio. In de 18e en 19e eeuw was Astorga centrum van de chocolade industrie. Na Astorga komen we weer echt in de bergen. M.n. Foncebadon op 1439 meter. Bij Cruz de Ferro op 1531 meter is een groot gedenkteken, waar pelgrims al jaren een van huis meegebrachte steen achterlaten. Een zeer indrukwekkende berg stenen. Na deze top dalen we naar 541 meter, de plaats Ponferrada. Voor  O Cebreiro komen we in Galicie. O Cebreiro is een museumdorp op 1306 meter.

Het reisverslag van de camino francais van 2018, geeft je een indruk van de wandeling. Kijk hiervoor naar deze link: https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/camino-francais-oktober-2018-mieke/ 

Astorga | Burgos | Estella | Leon | Melide | Pamplona | Roncesvalles | Santiago | Sarria