Simone Aarendonk

Van: tot:

Wie ben ik en waarom loop ik de Camino

Ik ben Simone (1962) en een enthousiast camino-loper. Sinds 2002 heb ik al veel camino’s bewandeld: vanuit Amsterdam, Sevilla, Porto en Irun en andere pelgrimswegen in Frankrijk, Spanje en Italië. Het is voor mij een manier om zowel mentaal als fysiek bij te tanken. Inspirerend vind ik de ontmoetingen met al die verschillende mensen van allerlei nationaliteiten en het besef met weinig toe te kunnen. Ik geniet van de natuur, de dorpjes, kerkjes en van het gevoel van vrijheid als ik onderweg ben. 

Mijn achtergrond

Na mijn studie aan het HBO voor toerisme heb ik lang in de reisbranche gewerkt, onder andere als reisbegeleider. Ook was ik 15 jaar lang organisator van reizen naar Spanje voor Nederlanders en voor Spanjaarden die naar Nederland kwamen. Ik spreek vloeiend Spaans. Toen ik de 40 naderde kreeg ik meer behoefte aan verdieping. Ik nam vier maanden onbetaald verlof, begon aan een psychologiestudie en besloot naar ander niet-commercieel werk te gaan zoeken. Dat lukte. Nadat ik afgestudeerd was heb ik als freelancer groepen bij het stoppen met roken begeleid. Momenteel werk ik al een aantal jaar als beleidsmedewerker voor het Instituut Asbestslachtoffers (IAS).

Ik vind het geweldig om nu tussendoor af en toe weer mijn oude beroep als reisbegeleider uit te kunnen oefenen en dan nog wel op mijn geliefde camino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.