Camino Portugues dagje Santiago

Excursie op het dak van de kathedraal

Wij wilden dat wel eens meemaken. Op het dak van de kathedraal lopen, de toren beklimmen en dan uitzicht hebben over de stad. We hadden er niet bij stil gestaan dat het dak schuine stenen heeft en ook niet dat er over de nok zouden moeten klimmen. We vonden het fantastisch om mee te maken. Hieronder wat foto’s van de excursie.

Informatie:

De kathedraal is 97 m lang en 22 m hoog. De toren is 76 meter hoog. Het zuidportaal is in romaanse stijl, het westportaal is barok en de noordkant neoclassicistisch en het heeft een gotische kloostergang. De kathedraal is gebouwd tussen 997 en het jaar 1211. Sinds 1985 is het op de wereld erfgoederen lijst te vinden.

De Botafumeiro is een circa 1,50 m groot, 53 kilo zwaar, wierookvat gemaakt door de goudsmid José Losada in 1851. Hij wordt op hoogtijdagen door het dwarsschip heen en weer gezwaaid aan touwen die onder de viering zijn opgehangen. Zie verslag van gisteren.

Natuurlijk sluiten we ook deze dag af met het etappe drankje. Net uit de wind op het pleintje bij de kathedraal.

We kijken terug op een enerverende camino, een lach, een traan, er zijn voor elkaar. Het saamhorigheidsgevoel wat elke camino zo mooi maakt. Een camino voor altijd in ons hart

6 reacties op “Camino Portugues dagje Santiago

 1. Wat een supermooie Camino was dat!
  En een prachtige afsluiter op het dak van de kathedraal …powervrouwen 🍀💪👚

 2. Wat een prachtige reis hebben jullie samen gemaakt.Ik heb ook heerlijk meegenoten van de mooie foto’s en verslagen.Geweldig hoor om zoveel mooie indrukken rijker te zijn.
  Geniet maar lekker na.
  Liefs Silvia van Eerden

 3. Welja dit doen jullie ook nog even, beklimmen van de toren.
  De gelopen route vanuit de lucht bekijken misschien?
  Kan niet mooier worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.