Camino Francais Vilafranca

2 mei, 12 km, zonnig en zeer koude wind 12 graden.

Met dank aan Elly, het is haar verslag uit Polarsteps. Zelf hoorde ik bij de ziekenboeg met buikgriep. Gelukkig gaat het al wat beter.


Vandaag gaan we maar met vieren op pad, we hebben drie zieken want er heerst een virus met braken, diarree en verstopping tot gevolg. Nu ik dit schrijf zijn ze gelukkig weer enigszins opgeknapt.
De route liep door Belorado waar we onder andere de wonderschone muurschildering van een vrouwelijke pelgrim tegen kwamen 😍 In de straten kwamen we afdrukken van handen en voeten tegen waarvan ik er één gefotografeerd heb.


We hadden zin in koffie en na enige tijd kwamen we een truckerscafé tegen. Wij als stoere vrouwelijke pelgrims tussen stoere mannen!


We liepen langs velden en wegen naar Tosantos en warempel, daar was een barretje. Buiten in de zon genoten van een verse jus.


We vervolgden onze weg naar Villambistia. In de verte zagen we iets wat leek op een grotkerk en rechts van ons was een koolzaadveld met een mooie vorm dat steeds dichterbij kwam.

Het lijkt net of er kraters in het veld zijn. Er waren 2 kerkjes. Één met op de toren een pelgrim en blauwe deuren, toch een bijzondere kleur voor een kerk. In de andere kerk was het mooie interieur te bewonderen en kon ik een stempel in mijn pelgrimspaspoort zetten.


Net als gisteren was het zonnig, droog weer met een fikse koude tegenwind. Zo togen we, een paar kilometer verderop naar Espinosa del Campino. Ook daar was weer een uitspanning. Twee wandelgenoten waren er al voorbij gelopen en gelukkig kwamen ze op ons roepen terug. En dat was maar goed ook want ze verkochten er allerlei lekkere dingen. Ik koos voor chocolademelk homemade, weliswaar in een klein kopje maar lekkurrrr met een homemade koek erbij 😋 wat een verwennerij. Er zaten drie gezellige Duitse dames bij ons aan tafel. Zij hebben foto’s van ons gemaakt en wij van hen. We hebben veel gelachen maar vraag me niet meer waarover.
Dit was de laatste stop voor Villafranca Montes de Oca. Nog 4 km te gaan. Gisteren hebben we de streek Rioja achter on gelaten en nu lopen we in Junta de Castilla y Léon. Het laatste stuk ging over een smal pad langs de drukke weg waar vooral vrachtwagens (hard) reden. Toch gaf het paadje intieme foto’s. Mieke (uit de ziekenboeg) kwam ons tegemoet gelopen, verwacht maar toch verrassend 😊


We kwamen een beschrijving met foto’s tegen wat er zoal in dit gebied voorkomt. Naast bevers komen er ook pelgrims voor 😉
Zo lopen we naar ons chique hotel San Anton abad waar ze als onderdeel van het hotel ook een vleugel voor pelgrims hebben tegen een pelgrims prijs (15 euro p.n.). Tot mijn verbazing bloeien er nog Prunussen. En er staat een authentiek kerkje naast het hotel.


Als laatste onderdeel van onze kroegentocht vandaag was het etappe drankje in de lounge van het hotel. Er hangt hier een serene sfeer die uitnodigt tot intieme vertrouwelijke gesprekken.


Op onze slaapzaal alleen gewone bedden, dat scheelt vannacht weer een hoop klim en klauter werk. Heerlijk gedoucht, pelgrimswasje hangt te drogen en mijn blog is nu klaar!


Morgen lopen we 21 km naar Cardunuela 🤗

2 reacties op “Camino Francais Vilafranca

  1. Een prachtige tocht vandaag, wat een mooie dag én foto’s.
    Hopelijk zijn de zieken allemaal opgeknapt, dat kun je nu niet gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.