Camino français Belorado

1 mei, 23 km, zwaar bewolkt 12 graden met veel (tegenwind)

Een dag met veel vals plat, dat je goed kunt zien op dit overzicht. Een stijging van 600 naar 810 meter over een afstand van 23 km. Je voelt dat wel!

De Camino volgt vandaag vooral een drukke weg. Het is onverhard, de auto ’s rijden af en aan. Ook dat is Camino….kun je op een dag als vandaag met ook nog tegenwind de moed opbrengen om toch vooruit te gaan? Jazeker, dat kunnen we! We trotseren de harde tegenwind en komen langzaam maar zeker toch vooruit.

Gelukkig hadden we vandaag de zomerkleren weer omgeruild voor de winter kleren. Dat was hard nodig, de temperatuur was zeker 10 graden lager dan gisteren. We waren wel erg blij dat het droog bleef tot 16 uur, we waren dan op de plaats van bestemming en laat de regen dan maar komen.

We verlaten Santa Domingo over de brug van de rivier, rio de Oja o Glera. Een klein smal stroompje met de bergen als achtergrond.

De eerste plaats vandaag is Granon. Een lichte stijging, de omgeving is erg mooi. Vlak voor Granon is het even meer stijgen. Inmiddels is de bewolking even weg en genieten we van de zon op de rug.

Direct aan het begin van Granon is een terrasje, even uit de wind met een mooi uitzicht.

In Granon gaan we ook naar de bakker, een panaderia in het Spaans. Granon ligt wat hoger dan de omgeving. Als we Granon uitlopen zien we ver beneden ons de pelgrims opnieuw licht stijgen.

Over die paden komen we van de Rioja streek in Castilla y Leon. Onderweg gemarkeerd met een groot bord. Zo kunnen Elly en Berreke alvast zien welke weg voor hun voeten gaan komen. Wij gaan in Burgos naar huis, zij gaan gewoon verder en hopen in Santiago te komen. “We zien wel…” Hiervandaan wens ik hen  alvast veel succes.

We komen door diverse kleine dorpen, zoals Redecilla,Viloria en Vilamajor. In Viloria hebben we een picknicktafel gevonden. Uiteindelijk vinden we in Vilamajor een bar open. Het valt ons op dat er veel huizen dicht zijn, alle bars zijn er gesloten.

De laatste km’s naar Belorado stijgen en dalen wat. Het lijkt steeds makkelijker te gaan.

We overnachten meteen in de eerste herberg van Belorado”A Santiago”. We hebben er 2 4 persoonskamer met een persoonsbedden. Dat voelt luxe, wat we erg waarderen. Onze etappe sluiten we af met ons etappe drankje. We hebben het verdiend.😉

 

2 reacties op “Camino français Belorado

  1. Mijn complimenten voor deze pelgrims
    Veel getrotseerd.voor Elleke en Berreke succes verder
    Bon Camino ook Mieke heeft het weer geflikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.