Camino français Navarette

28 april, zonnig 21 graden, 22,6 km van Viana via Logrono naar Navarette

Na de enorme regendag hebben we een dag met zon, en een temperatuur die heerlijk is om te wandelen.

Viana ligt wat hoger en we dalen af naar Logrono. In de verte zien we sneeuw op de bergen liggen. Kennelijk heeft het gisteren daar gesneeuwd. We vinden het met de hagel erbij ook erg koud. Langs de weg zien we een Jacobus die geduldig de wacht houdt. Bij het verlaten van Viana zien we een mooie wens “Buen Camino” Het valt ons op dat alle Spanjaarden die we tegen komen ons dat van harte wensen.

De route naar Logrono gaat over rustige boeren wegen. We zijn hier in de Rioja streek, de wijngaarden worden steeds groener.

De weg naar Logrono is vlak. De km’s gaan gemakkelijk onder onze voeten en in lum van tijd zijn we daar. We gaan eerst naar het plein voor de kathedraal en gaan er ook een kijkje nemen. Op dat moment is er een mis en we gaan weer snel naar buiten. Wel nemen we uitgebreid de tijd om in de Santiago kerk te kijken. Daar voelen we een goede sfeer. Jacobus (=de heilige Santiago) is daar groots te zien. Ook is er een glas in lood raam met het zwaard van Jacobus. Symbool voor Jacobus, hij trok de wereld in om het kwaad te bestrijden.

Logrono is een grote stad. Ook hier is ons Camino pad mooi! Meest door parken. En wat denk je….precies als in 2009 was daar ook die man met een enorme baard. Hij zet een stempel in ons pelgrims paspoort. We zien vele Spanjaarden die ook genieten van het mooie weer. Ook die wensen ons allemaal “buen camino”. Eerst langs een meer. Daarna gaan we klimmen. Alto Grajera heet deze hoogte. Als we terug kijken zien we het meer goed liggen.

Dicht bij Navarette is de bekende plek waar de meeste pelgrims een foto maken. Henny wilde dat ook wel. Niet ver daarna zien we Navarette al liggen. Opnieuw op een heuvel. De laatste km moeten we echt omhoog.

We gaan naar het plein voor de kerk, tijd voor het etappe drankje. We hebben 9 wandeldagen achter de rug, nog 6 te gaan tot aan Burgos.

1 reactie op “Camino français Navarette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.