Brabants vennenpad dag 4

3 april, 22 km, droog 13 graden van Collse watermolen naar station Heeze

De route begint met een flinke stuk langs de Kleine Dommel. Bij alle voorgaande wandelingen was het stuk direct langs de Dommel niet te doen door de hoge waterstand, ook nu gingen we proberen dat voor elkaar te krijgen. Nog geen 100 meter verder gingen we terug, zoals je hieronder kunt zien. De groene lijn is het Brabants vennenpad, de rode het wandelroutenetwerk. Wij hebben daar de blauwe stippellijn gevolgd, dat is het fietspad.

Dat is dan altijd handig met deze Topo GPS app, daar kun je ook een alternatief vinden.

Vlnr Dina, Anne-marie, Margareth, Gerard, Elly, Bernadette, Ingrid en Frans

Zo komen we ook bij het kasteel van Geldrop uit en wat is na 6 km een goed idee? Koffie in het theehuis van het kasteel van Geldrop.

Het mooiste deel van deze etappe is een wandeling over de Strabrechtse heide. Na 10 km zijn we daar en was onze lunch gepland in restaurant De Plaetse. Daar voor zien we boswachters aan het werk en we overleggen of de geplande route te doen is. Zeker niet, zegt hij. De route voor het Scheidingsven is te nat. Wel kun je er net doorheen als je de route na het Scheidingsven kiest en daarna hogerop over de Galgenberg. Een stuk om, maar bijzonder mooi. We zien vrijwel overal nieuwe vennen. We kunnen er hier en daar net langs.

Het laatste deel lopen we door de Herbertusbossen terug naar Heeze. Omdat we al op 18 km zaten, hebben we ons afgevraagd, nemen we de kortste weg of de mooiste? Wij zijn allen fans vande natuur en kiezen voor de ontluikende bossen. Zo gaan de km’s erg snel.

Dichtbij het kasteel van Heeze vinden we een bar voor ons etappe drankje. We vinden unaniem dat het Brabantse vennenpad erg mooi is.

1 reactie op “Brabants vennenpad dag 4

  1. Het was wederom een fantastische wandeling met een goed gezelschap
    Altijd leuk om met Mieke op pad te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.