Voy de Vezelay dag 8

15 maart, 20 km licht bewolkt van Bostons naar Mont de Marsan

“Het loopt anders”

Onze gastvrouw van de herberg St Jacques, Marie-Catherine, heeft voor ons een onvergetelijk verblijf verzorgd. Bij ontvangst kopje thee, en ze neemt met ons de planning door. Bij de deur van de herberg hangt een beeld van de pelgrim. “We lopen in de wolken”

Zo hadden we in 2 dagen naar Mont de Marsan willen gaan en halverwege de bus nemen. Nou….dat hadden we gedacht! Geen bus en samen met haar komen we tot een oplossing. Ze brengt ons 8 km naar Bostens, zodat we nog 20 km naar Mont de Marsan  lopen. Wauh, wat een hulp. Zo zijn we vandaag in Mont de Marsan gearriveerd en hebben morgen zomaar een rustdag.

Bostons ligt net ten noorden van Gallieres. De auto rijdt 2 x voor ons. Eerst gaan we in het prachtige kerkje van Bostons binnen. We worden geraakt door de lichtinval. Als we binnen zijn gaat het licht aan en er start muziek. Onze dag kan niet meer stuk, zeggen we tegen elkaar.

We volgen de licht glooiende wegen tot Gallieres. Geen modder paden vandaag, alles is verhard. Zo glijden de km’s onder onze voeten.

In Bougue hebben we nog even pauze. Eerst even bij de bar wat drinken, daarna ons broodje bij de kerk op een bankje. Wat kunnen we ons nog meer wensen?

Naar Mont de Marsan volgen we het rechte pad over de Voie Verte de Marsan. Een oude spoorbaan. We horen steeds meer vogels en er zijn ontelbare vlinders. Met deze temperatuur zijn we zo in het voorjaar….

We zoeken onze weg in Mont de Marsan, en gaan in de avond gezellig samen eten in Bistro de Marcel.

1 reactie op “Voy de Vezelay dag 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.