Voy de Vezelay dag 7

14 maart, zonnig 20 graden, van Bourriot naar Roquefort, 15 km

Wat een bijzondere ervaring om in deze maand in een kerk zonder verwarming te slapen. Deze kerk is speciaal omgebouwd als pelgrims herberg. We zijn erg hartelijk ontvangen en in de avond werd er een maaltijd voor ons gebracht. Het was er zo koud dat we met zijn allen bij een klein elektrisch kacheltje probeerden te verwarmen. Ik had de dekens van mijn bed gepakt en mijn donsjasje aan. Ook om te gaan slapen.

Na deze koude nacht gaan we op pad. Niet ver deze keer en we zijn er ook aan gewend geraakt. Als je dan gewend raakt aan 25 km, is 15 km ineens weinig. Er zijn nog geen heuvels, we lopen vooral over onverharde bospaden.

We gaan ook even kijken bij Chapelle de Lugaud. Het ligt er prachtig in de bossen. Helaas alleen in de zomermaanden open. Zeker de moeite waard te gaan kijken. Het heeft oude fresco’s.

Het loopt makkelijk vandaag en zo kwamen we om 12.30 uur in Roquefort aan. Precies de tijd dat de Fransen een warme maaltijd nemen. Wat zullen we doen? We kunnen om 14.30 uur in de herberg terecht, waarom niet? Een menu voor €17 en dat buiten in de zon. Soep, couscous salade, lamsvlees met witte bonen en een dessert naar keuze. We genieten er enorm van.

Dan is het nog een klein stukje naar de herberg Saint Jacques. Ook weer gerund door vrijwilligers. Ze staat klaar om ons te helpen. Een taxi voor je bagage vervoer en advies over de route vanmorgen naar Mont de Morsan. We voelen ons verwend en heel erg welkom.

Opnieuw een heerlijke dag!

3 reacties op “Voy de Vezelay dag 7

  1. Stoere pelgrims zijn jullie
    Wel aangenaam dat het weer warmer is en die zon op jullie bol schijnt.
    Heerlijk gegeten op het terras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.