Voy de Vezelay dag 14

21 maart 27,4 (!) km, van Orion naar Saint Palais

Een pittige dag door de afstand en ook de hoogteverschillen!

Meer dan gepland door de afstand van ons overnachtings adres in Hospital d’Orion, dat was 1 km extra. En ook nu bij het eindpunt, volgens Organics in Aicitris, chambre d’hote Escondeur ligt vanaf Saint Palais nog 1 km verder. Deze dappere dames kozen voor Saint Palais de 2 km langere route, omdat we anders langs een drukke weg zouden moeten lopen.

We vertrekken lekker vroeg. De dames van Les Etoiles D’orion runnen een kinderdagverblijf en daardoor kunnen we  vroeg ontbijten. Een klein stukje terug en we zijn alweer op de route. Zeker ook niet de kortste, dat zou over de drukke D23 zijn. Toen we op de route zaten, lag de eerste grote heuvel voor ons klaar. Flink stijl, en met lastige stapstenen en ook weer modder. We letten goed op, maar kunnen toch niet voorkomen dat er een onder uit glijdt.

Het is hard werken om boven te komen. We kunnen het en zijn best trots dat het iedere keer weer lukt. Je denkt dat je er bent en dan nog kan er weer een heuvel bij.

De eerste stijging was van 135 naar 225 meter, vlak daarna een daling naar 133 meter en gelijk weer een stijging naar 209 meter. Zo gaat het door tot Sauveterre. Het is bijzonder mooi onderweg. Vele bloemen, de bomen worden ieder dag groener. Ook zien we pelgrims palen, die van oudsher, de richting wijzen. De pelgrims leggen er hun steentje bij.

Sauveterre ligt aan de rivier en volgens de GPX tracks zouden we langs de rivier kunnen lopen, die zoeken we op en denken dan nog dat we blij zijn dat we de gemarkeerde route niet hoeven te volgen. Die gaat namelijk een hele hoge trap op, terug naar de kerk. Wat denk je…..we kunnen niet langs de rivier en moeten terug naar de hooggelegen kerk. Pffff. Natuurlijk hebben we daar vandaan prachtig uitzicht!

Na Sauveterre is het glooiend. We lopen over rustige wegen en hebben het gevoel dat we worden omarmd door de heuvels. Het pad naar Saint Palais is een verrassing, geplaveid, licht dalend. Ook wat komt dat goed uit! We zijn er moe van na al die lange km’s.

Er staat ons een koud etappe drankje te wachten. Wat smaakt dat!!!

Het grote voordeel van chambre d’hote is dat je niet meer de deur uit hoeft te gaan. Na zo een lange wandeldag voelt dat als een kado. Zomaar aanschuiven en smikkelen maar…..

4 reacties op “Voy de Vezelay dag 14

  1. Wat een Dappere Dames zijn jullie
    Barre foots door het Franse mooi heuvellandschap
    Knap gedaan
    Groetjes aan Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.