Voy de Vezelay dag 10

17 maart, 21,5 km, half bewolkt 24 graden van Mont de Marsan naar Saint Severs

Het begint iets meer te glooien, en de laatste 600 meter naar Saint Severs was een serieuze klim.

Na een goed ontbijt gaan we bij Cathy de deur uit. Een nieuwe dag lacht ons tegemoet. Meteen in de ochtend was het al 16 graden, tijd voor de zomerkleding!

De route naar Benquet gaat deels door het bos en deels over verharde rustige wegen.

In Benquet is op deze zondag morgen een bar open. We zitten op 8 km en dat komt goed uit. Een kopje koffie gaat er wel in. In deze plaats ontmoeten we de eerste andere pelgrims. Ze komen uit Quebec en gaan als vrijwilliger in Saint Jean Pied de Port werken. Altijd erg leuk andere pelgrims te zien.

Chemin de Compostela lezen we op het bord. Santiago is nog ver weg, maar door zo een bord voelt het toch ook dichtbij.

De natuur hier lijkt erg op het vlakke Nederland. Hier in La Landes is het vooral landbouw. Nu niet nodig maar we zien enorm grote besproeiings installaties. Het is hier in de zomer erg droog. We zien ook enorme hoeveelheden dennen processie rupsen. Op de bospaden lijkt of ze een plekje zoeken om een “pop” te worden.

Er zijn veel kerkjes open. We nemen de tijd er even binnen te gaan en een kaarsje aan te steken. In een kerkje is een Maria te vinden die er in de grot staat.

We passeren een riviertje, de L’Adour.

Wat een fijn ritme van de dag, ontbijten, een km of 8 wandelen, koffie pauze, 1,5 uur wandelen, lunch pauze en dan nog de laatste km. Meestal vinden we het fijn om nog heel even te rusten voor de laatste 3 km. Er komt nog een heuveltje vlak voor Saint Severs. Even een kleine oefening voor de heuvels en bergen die komen gaan.

We overnachten in hotel des Arceaux. “Alles is dicht” hadden ze gezegd. Geen winkels open, neem wat extra’s mee. Dat doen we dan. Komen we op het plein bij de kerk aan en daar gaat precies een bar open. Tijd voor ons etappe drankje….

In de avond zijn alle restaurants op zondag dicht 🤔. Ook het restaurant van ons hotel. Wel kunnen we een pizza bestellen. Die mogen we opeten bij de bar van ons etappe drankje, we hadden nog een wijntje over,glazen bij het hotel geregeld….Zo zaten we met nog heerlijke temperatuur buiten onze pizza op te eten.

We hadden niet zo gauw vervoer voor de bagage van morgen. We hadden een taxi gebeld, die nam niet op, omdat het zondag is. Ik ga het aan de mevrouw van de bar vragen of zij iets weet. Vervolgens gaat zij bellen, naar dezelfde. En dan……taxi voor morgen is ook weer geregeld. Wat blij zijn we met deze onverwachte hulp.😃

1 reactie op “Voy de Vezelay dag 10

  1. Geluk dat jullie na weer z’n intensieve wandeling toch nog net op terras een wel verdiend drankje konden drinken met lekkere pizza
    Op naar de volgende dag , Pelgrims dames : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.