Santiago of Muxia

1 oktober, zonnig, 25-30 graden

Vandaag hebben we een rustdag voor Santiago of voor degenen die zin hebben in nog een wandeldag een etappe van 20 km naar Muxia

Monica, Marijke H en ik kiezen voor een excursie op het dak van de kathedraal. Even van te voren reserveren “cubiertas de cathedral” en je hebt gelijk ook toegang tot het museum. We zijn vol verwondering van de diverse bouwstijlen, romaanse stijl, gotische, barok

De Kathedraal van Santiago de Compostella is de hoofdkerk van het aartsbisdom Santiago de Compostella. Zij staat aan het plein Plaza del Obradoiro in Santiago de Compostella, in het noordwesten van Spanje. De kathedraal heeft de vorm van een kruiskerk. Zij werd vanaf 1077 onder Alfonso VI van Castilië gebouwd op de resten van een eerdere kerk uit 800.

Intussen gingen Marijke v B, Bertine, Irene en Annemiek op pad voor nog een wandeldag. Zie hieronder het verslag van Irene.

01–10-2023
Vandaag gaan 4 senorita’s nog een dagje caminoën, we lopen een stuk van de camino Finesterre en doen de route van Trasufre naar Muxia volgens de camino paal nog 19,7 km. De taxichauffeur is mooi op tijd en we rijden om 8.30 uur Santiago uit. De chauffeur weet niet waar Trasufre ligt maar hij levert met google maps toch mooi bij de paal zoals eerder aangegeven af. We lopen in de concello de Muxia, het is prachtig hier de eerste 2,5 km lopen we door de bossen de jagers zijn daar ook druk aan het geknal te horen. We drinken in Senande ons eerste bakkie. Het is een glooiend landschap en het is dan ook klimmen en dalen.In OS Muiños gaan we lunchen bij een cafeetje daarna hoeven we nog maar 7,5 te gaan. En dan komen we uit het bos bij Corhente
en dan zien we ineens de zee wauw daar moeten we naar toe naar Muxia het us dan nog maar 3, 7 km. Wat een prachtige badplaats Bertine neemt een duik in het water voordat we het stadje ingaan voor een verfrissend drankje. Daarna op ondrrzoeknuit naar het hoogste punt de iglesia en de vuurtoren. Rond 17.15 uur wordt het jammergenoeg weer tijd om een taxi te regelen terug naar Santiago. Wat een mooie dag we zijn allemaal voldaan en verrukt hoe mooi de route was.

Daar is Muxia. Na de aankomst is er een pauze in het centrum. Daarna gaan ze naar het kerkje aan zee en natuurlijk nog even omhoog klimmen voor het uitzicht naar beide zijden. Het is fantastisch. Wat een ervaring.

4 reacties op “Santiago of Muxia

  1. Prachtig, zowel het dak van de kerk als de weg naar Finisterre en Muxia. Wat een mooie dag zeg! Goede reis naar huis straks! Heb van jullie belevenissen genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.