Dag 4. Astorga – Rabanal del Camino

21 september,   21 km, 10-12 graden, regen, miezer, zon, regen. Een ratjetoe.

Lia zag gisteren in het caminomuseum van Astorga de volgende beelden van Jacobus. Ra, ra, welke is het oudst?

De meesten van ons zijn in Astorga naar de kathedraal en/of het paleis van Gaudi geweest.  s avonds konden we om half 7 een menu eten op de Plaza Mayor van Astorga. Lekker en niet duur.

Slapen deden we voor het eerst met andere pelgrims samen op een grote slaapzaal met allemaal lage bedden. Een keer geen stapelbed  was fijn, maar we hadden ook te maken met  een krakende trap en vloer en mensen die ’s ochtends om 6 uur al in het donker vertrokken en daardoor anderen wakker maakten. Toch hebben we goed geslapen.

Wat fijn dat niemand van ons blaren of ander ongemak heeft na drie dagen lopen. We zijn allemaal ervaren lopers en de etappes vanaf Leon naar Astorga zijn geschikte inloopetappes.

Vandaag gaan we geleidelijk omhoog de echte bergen in. We stijgen van 900 meter in Astorga naar 1150 meter in  Rabanal del Camino. Het begint in Astorga om half 8 in de regen.

Na het ontbijt ziet het weer er al beter uit. Eerst miezer en later droog. We lopen 4 kilometer langs de weg naar het eerste dorp en vervolgens op een pad door de natuur. We zien een regenboog.

We komen door drie dorpjes met horeca.

Her en der zien we herinneringen aan pelgrims die deze etappe niet overleefd hebben. Qua weer kan het hier namelijk erg spoken. En in het verleden waren er in de dorpjes tussen Astorga en Rabanal del Camino vrijwel geen voorzieningen.

Wij lopen goed door en zijn om half 3 in Rabanal del Camino in een herberg waar we een slaapzaal met stapelbedden voor ons zelf hebben met een eigen douche en toilet. Helaas heeft iemand anders voordat wij aankwamen onze douche en toilet al gebruikt en niet netjes achtergelaten. We maken er het beste van. In de bar naast de herberg gebruiken we ons etappedrankje.

Vanavond gaan we een vesperviering met gregoriaans gezang meemaken in de dorpskerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Dag 4. Astorga – Rabanal del Camino

  1. Mooi dat jullie steeds goede overnachtingsverblijf plekken hebben. Hoe is het met de drukte?
    En wat een mooie foto’s op je blog Simone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.