Dag 3. Villares de Orbigo – Astorga

20 september,  16 km, 10 tot 16 graden, half bewolkt. Heuvel op en af naar Astorga.

Gistermiddag kregen we in Villares een uitgebreide rondleiding van buurman Manolo,  door de kerk en door zijn eigen huis waar hij een stuk als museum heeft ingericht. Manolo was erg bevlogen en wist veel te vertellen. We zongen samen het Salve Regina in de kerk. De herberg van Merel en Martin was heerlijk. Ruime slaapzaal, heel schoon, voor allen een benedenbed, heerlijk avondeten, en heerlijk ontbijt. Het was een cadeautje  zo goed verzorgd te worden.

Het landschap wordt nu glooiend. Als we s ochtends om 8 uur heuvel op lopen vanuit Villares is het uitzicht prachtig met de zon die opkomt.

Voor het eerst is het nu continu klimmen en dalen door de heuvels Alvast een oefening voor de bergen die er de komende dagen aankomen.

Bovenop de eerste heuvel

Na 8 kilometer bereiken we de ‘Cantina de los Dioses’, een met tenten geïmproviseerde  rustplek waar tegen een vrijwillige bijdrage allerlei lekkers gegeten en gedronken kan worden. Een bijzondere plek.

We blijven nog even hoog tot we bij het Santo Toribio kruis komen. Vandaar is Astorga goed te zien.

Voordat we Astorga bereiken krijgen we eerst nog een bijzondere en ingewikkelde spoorwegovergang.

We hebben vandaag weer allerlei bijzondere objecten gezien.

We zijn bijtijds in Astorga zodat er genoeg tijd is om al het moois daar te bezoeken. Een van mijn favoriete plaatsen op de Camino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op “Dag 3. Villares de Orbigo – Astorga

  1. Wat een heerlijk wandelweer zo te zien. Het is meegenieten en kijk uit naar volgende week…..dan loop ik daar zelf. Nog veel plezier samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.