Dag 2. Villar de Mazarife – Villares de Orbigo

19 september,   18 km, 10-21 graden. Heerlijk wandelweer. Over de langste brug op de Camino Frances.

 

We waren in een gezellige herberg waarin de hele familie meedraait. Het was tevens het dorpscafe.  Er werd volop fanatiek gedominoot door oudere heren. De ontvangst was hartelijk en het verblijf levendig. Om half 9 gaan we monter op pad, terwijl de zon achter ons  verder opkomt. Het voelt vlak, maar zonder het te merken dalen we zo’n 50 meter van 880 naar 830 meter.

Het uitzicht is wijds
We lopen langs  akkers met  zonnebloemen, mais, riet en zien veel rietsigaren.

Na 10 kilometer komt de eerste bar met voor sommigen het tweede ontbijt.  Onderweg zijn er genoeg plekken om even te zitten.

Na 15 kilometer zien we het hoogtepunt van de dag: de langste brug op de Camino Frances bij Hospital de Orbigo. Hij dateert uit de 10de/11de eeuw en heeft 20 bogen.

Qua landschap is het niet uitdagend. Maar saai, nee hoor. Er is veel te zien, zoals de volgende curiosa: een opslag van wandelschoenen, een steen met de tekst ” ik had dit..’, en een pop hoog in de lucht die ons ‘Buen camino’ wenst.

Geke heeft een toepasselijke spreuk van Kafka gehoord: ‘Wege entstehen, da durch dass man die geht’. Wegen ontstaan door ze te gaan. Zo is dat.

 

 

 

 

 

6 reacties op “Dag 2. Villar de Mazarife – Villares de Orbigo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.