Dag 12. Sarria – Vilacha

29 september. Sarria – Vilacha,  21 km, 13-28 graden. Voorbij het 100 kilometer punt.

Het is een aparte ervaring om in Sarria te zijn met zoveel pelgrims. We hadden een prima kamer met lage bedden in een herberg aan de Rua Maior.

’s Avonds eten we pizza als afwisseling op de dagelijkse pelgrimsmenu’s die we tot nu toe genoten. We hebben gemerkt dat er best veel Nederlanders onderweg zijn. Anita uit Arnhem eet met ons mee. Zij is ook in Leon gestart en slaapt in hotels.
Het wordt een warme dag. Daarom starten we zo vroeg mogelijk met lopen, al voor half 8.  Te vroeg blijkt later.  Er hangt namelijk een dikke mist die langzaam optrekt. Op een geasfalteerde weg lopen is zo vroeg geen probleem, maar een bospad wel. Voordat we Sarria verlaten kunnen we nog wel in het donker een foto maken bij de letters.
Daarna wachten we een kwartier en zien veel mensen passeren met koplampen. Het is een lange file vanuit Sarria.  Dat is wennen.

Morgen zal dat weer anders zijn omdat de meeste mensen de standaard etappes zullen lopen naar Portomarin. Wij stoppen enkele kilometers daarvoor.
Enkele beelden van de file.
Weer een prachtig oud kerkje waar we een stempel halen. We hebben de laatste 100 kilometer 2 stempels per dag nodig om een Compostela te krijgen.
Altijd prachtig die zonsopkomst.
Er is veel horeca onderweg en prachtige uitzichten.
De kolen van de Caldo Gallego (koolsoep is vaak een voorgerecht in het pelgrimsmenu) groeien aan het pad.
En dan is daar het 100 kilometer punt. We zijn nog steeds opgewekt ondanks de hitte.
Een horreo (voormalige graanopslag).
Een waterbron voor de broodnodige verkoeling en een vervallen huis
De laatste kilometers dalen we en krijgen al van ver zicht op Portomarin. Maar daar komen we morgen pas.
Onze herberg is midden in het boerenland. In een gehucht van 30 inwoners. Lekker rustig en een aangename plek met mooi terras en tuin.
We zijn hier met 5 Amerikaanse mensen van Nederlandse afkomst en een Israëlische vrouw en eten ’s avonds samen. Gezellig.

1 reactie op “Dag 12. Sarria – Vilacha

  1. Het leuk om te lezen en zien waar ik een jaar geleden ook liep. De twee stempels vanaf dit punt klopt wel maar alleen voor diegene die in Sarria gestart zijn, alle andere pelgrims kunnen er met één volstaan – maar waarom zou je er zitten zulke mooie tussen en als je op een speciale plek bent dan is een stempel een mooie herinnering. Nog 3 dagen dan mag ik weer. Veel plezier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.