Camino Finistere Muxia dag 8

27 augustus, 15 km, zonnig van Finistere naar Lires

Op weg naar Muxia ga je van Finistere naar het noorden. Een nieuw avontuur.

Is het hier in Galicië ook wel eens vlak? Misschien zou je dat denken. Het is niet zo. Op bovenstaande kaart zie je ook dat er langs de kust heuvels zijn.

Eerst zien we de zee ten oosten van Finistere. De zon geeft een zilveren glans over het water. We lopen meteen wat hoger en prachtige uitzichten.

Tot onze verrassing komt er een hele donkere lucht aan. Het begint te waaien. Net zoals bij ons aan zee, kan het zomaar zijn dat de bui overwaait. Dat gebeurde ook. Maar er was een fantastische regenboog. Gaan we het goud zoeken? Nee we weten, het goud dragen we bij ons in het hart.

We volgen de paden naar het noorden, dan weer bospaden, dan plotseling met uitzicht op zee. Het is best een zware dag vinden we, met veel klimmen en dalen.

Volgens het boekje is er geen horeca onderweg. Dan is het toch een verrassing om ergens halverwege een leuk tentje te vinden, waar je voor “donativo” iets kunt krijgen. Hier ontmoeten we andere pelgrims. Op weg van Muxia naar Finistere of, net als wij, van Finistere naar Muxia. We voelen ons verwend met een beetje yoghurt, wat fruit of kopje koffie uit een jampot.

In het bos waren we aan het pauzeren en er komen 3 jonge dames uit Italië langs. Wat een complimenten gaven die aan Alie. Was erg leuk om te zien. Hoe doe je dat vroegen ze? Nou…..Alie zei, gewoon bezig blijven en sporten.

Vlak voor Lires besluiten we om af te dalen naar Playa de Lires. Wat is dat mooi! Wel een lastige afdaling met veel losse stenen en erg ongelijk. Zeer de moeite waard. Zeker omdat aan het eind van de daling een restaurant te vinden is.

Daar aangekomen hebben we genoten van het prachtige uitzicht. Een baai, jongelui met kitesurfen, gezinnen en vriendengroepen die samen op het terras zitten.

Langs het water gaan we naar Lires, daar overnachten we in albergue/hotelkamer van As Eiras.

We zijn heel benieuwd naar de laatste etappe van Lires naar Muxia. Dat zien we morgen weer.

7 reacties op “Camino Finistere Muxia dag 8

 1. Prachtige foto’s weer, zelfs bij de anders verwachtte zonsondergang ..
  En inderdaad best zware etappes, knap hoor met z’n allen!

 2. Pelgrims wat mooi dat jullie allemaal de donativo hebben ontvangen !!
  Wat een prachtige route lopen jullie zo dicht bij de zee !! De foto’s spreken voor zich geweldig om dit pad te mogen lopen en wij om te mogen lezen 🙏
  Jullie zijn alweer op pad …
  Buen Camino

 3. Wat een pittige tocht , dan afdalen en langs t strand wandelen
  Mooi dat er n n soort kiosk onderweg voor jullie was .Dames heel goed gedaan. klasse , “ gewoon” doorlopen en genieten. Heel goed gedaan Mooie foto’s en leuke verslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.