Camino Portugues Casa Fernanda

9 juni, 20 km bewolkt 20 graden van Barcelos naar Casa Fernanda

In Barcelos gingen we gisteren naar de mis met aansluitend de pelgrimszegen. In de Heilige Antonio kerk, ongeveer 15 minuten lopen van het centrum van Barcelos. Het was druk in de kerk, misschien vanwege de feestdag. Het koor zong en dat maakte het voor ons speciaal en indrukwekkend. Aan het einde van de mis mochten we naar voren komen om de zegen te ontvangen. Zie ook onderstaande tekst. De priester wilde ook wel met ons op de foto. We kregen ook allemaal een beschilderd steentje. Dankbaar nemen we die aan.

PILGRIMS BLESSING

BLESSING PRAYER

Almighty God,

Who always concedes your mercy to those who love You And are never away from those who seek You, Attend your servants in this pious pilgrimage And direct their paths according to Your will, So that, sheltered in daylight with Your protective presence And lighted at night with the light of Your grace, They may have You as their journey companion And happily arrive to their destination.

Vandaag hebben we de eerste serieuze heuvel. De Alto da Portela op 170 meter.

Het zag er erg dreigend uit bij ons vertrek. Zien we er tegenop? Er was veel kans op regen voorspeld……wij hebben het onderweg droog gehouden. Onderstaand was het uitzicht van ons hostel.

De eerste km naar Arantes zijn al meteen met hoogteverschillen. Arantes is nog maar 5 km na vertrek. Toch even een kleine pauze. Daarna begint de echte klim. In het cafe is deze mooie muurschilderingen te vinden.

We klimmen omhoog naar Alto de Portela. Met kleine stapjes omhoog en in rustig tempo is het voor iedereen goed te doen. Met prima voorbereiding kunnen we het allemaal aan. We treffen onderweg steeds dezelfde mensen. Ook een groepje dames uit Zuid Afrika, die net als wij Nederlands spreken. Leuk om hun taal te horen. Later heb ik ze het pelgrimslied van Amanda Strydom laten horen.

Op weg naar Casa Fernanda passeren we een zeer oude brug. Ponte das Tabuas. Op die oude kunnen we ons inbeelden hoeveel pelgrims hier al gepasseerd zijn. We voelen ons met al die pelgrims verbonden

Dan is het nog maar een klein stukje naar Casa Fernanda. We worden al verwacht en zeer hartelijk ontvangen. Onze was wordt gedaan, we krijgen hapjes en een wijntje en dat allemaal met die heerlijk Camino smile van Fernanda. We treffen hier ook Linda uit de USA. We kwamen haar gisteren in Barcelos tegen. En ook een vader met 4 dochters uit de USA. Ben benieuwd naar de avond………..

6 reacties op “Camino Portugues Casa Fernanda

  1. Wat staan jullie allemaal fier rechtop na de Pelgrimszegen.
    Het koor daar is bijzonder van jong en oud.
    En dan de gastvrijheid bij Casa Fernanda.
    Ik verlang terug naar vorig jaar…❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.