Wat is het warm in Spanje vandaag!

Zaterdag 8 augustus, van Valença naar O Porriño, 22 km, 25 graden, zon en bijna windstil.

We waren vroeg opgestaan en met ons bijna alle andere gasten. Thea is weer druk met de voeten van Wilma en Geert zodat ze weer goed kunnen lopen vandaag. We roosteren  brood, maken koffie of thee en eten joghurt. Hernan, de eigenaar komt wat later en kan gelijk de deur repareren.  Gisterenavond ging er met aanbellen iets verkeerd waardoor de deur herrie bleef maken. Het lijkt opgelost door Hernan. Intussen loopt bij het koffiezetapparaat het water over zodat hij meteen daar aan de slag kan. Om 5  minuten over 8 staan we klaar om te vertrekken. Goed en snel gedaan dames en heer. Via de tunnel lopen we Valença uit waarna we er aan de ander kant weer uitkomen.

De andere kant van de tunnel

Prachtig, het is de rivier die Portugal met Spanje verbind.

De kathedraal van Tui is vandaag geopend zodat we er naar binnen kunnen.

In de kerk staat het beeld van Maria en daaronder Jezus.

De route liep eerst langs de rivier en nu door Tui en daarna mooie stukjes in de natuur.

Dit is de afbeelding van een pelgrim, waarschijnlijk veel gefotografeerd op deze route.

Hier hebben mensen iets achtergelaten.

Een meisje uit Portugal heeft E.T. meegenomen op haar rugzak en Geert wilde deze fotograferen maar terwijl hij dat deed struikelde hij. Schaafwondjes waren het resultaat en een pijnlijke enkel. De jongedame zat later op hetzelfde terras als wij en toen kon er een goede foto gemaakt worden.

Het is zo warm dat voor iedereen schaduw in een bushokje wel eventjes lekker is.

Bij een watertappunt stopt de Guardia Civil. Een voorbijgaande wandelaar zei al dat we het water beter niet konden drinken. De politie zei er niet veel op maar haalde voor ons allemaal een flesje water uit de auto. Deze mensen rijden de hele dag rond om pelgrims te helpen. De vele watertappunten die er onderweg zouden zijn zien wij niet. Het is warm, erg warm om te lopen.  Vooral het laatste stuk over asfalt is erg warm en niemand vindt het leuk maar dat is ook camino. Het komt zoals het komt en niemand klaagt

We overnachten bij hostel Louro en hebben er een heerlijk pelgrimsmenu waarbij we ook weer veel lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.