Camino Brabant Tilburg Baarle Nassau

8 april, 27 km, zonnig 15 graden

De route R09 van Tilburg naar Baarle Nassau is inderdaad prachtig! Als je Tilburg uit bent, ga je de natuur in. Dwars over de Rielse Heide, zeker de helft over onverharde paden. Met ook nog heel veel nattigheid, sommige paden, met erg veel modder.

Altijd een hele puzzel, over het vervoer van/naar de startplaats, deze keer met totaal 7 personen. We hadden vandaag 3 medewandelaars uit België. Die gingen naar Baarle Nassau. Met 1 auto naar Tilburg, station Reeshof. Daar kun je gratis parkeren. Met de trein naar Tilburg centrum, na 1,5 km zijn we bij de Heuvelkerk waar de wandeling start. Natuurlijk gaan we er onze eerste stempel halen.

Ook nog in Tilburg vinden we een heel moderne kapel. Daar ligt ook een stempel. Deze kapel heeft schitterende glas in lood ramen. De sfeer is er heel intens.

Na ongeveer 5 km gaan we de natuur in. Een kronkelende rivier, over het Reuselpad.

 

Op deze zonnige zaterdag lopen we over de Rielse Heide. Geen mens te bekennen. We hebben dit mooie natuurgebied voor ons zelf. Met de lente temperaturen is het een feestje om hier te zijn

We lopen richting Riel en een stukje over het Belslijntje. In Riel vinden we een stempel bij de Mariagrot (11,5km).

Daarna lopen we landgoed de Hoevens op. Dat is een heel vochtig gebied. Moeras, met vlonders, we zien bloeiende gagel en mierenhopen met enorm gekrieoel. Op een filmpje lijkt het net bewegende hagelslag…..🤔

Hoe dichter we bij Baarle Nassau komen, hoe meer het een slalom wordt om de plassen te omzeilen. Tja en niet altijd is er een droog plekje. Dan maar hopen dat je de goede kant kiest, met de minste kans op modder die in je schoenen loopt. We lopen over percelen van boeren. De asperge velden staan klaar voor de oogst

Vlak voor het centrum is een Maria grot te vinden. De stempel ligt in de kapel, die is open vanaf mei….. Hier in Baarle Nassau, Baarle Hertog loopt de grens met België. Sommige stoepen zijn Belgisch, sommige Nederlands.

We sluiten deze dag af bij Downies en Brownies. We zijn er om 16.30 uur en kunnen nog heerlijk op het terras zitten. Met de 2 auto’s die hier staan, gaan we terug naar Station Tilburg Reeshof. We kijken terug op wederom een heerlijke wandeldag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.