Ns 2 daagse Cuijk Nijmegen dag 2

3 april, 18 km zonnig 8 graden

En dat was dan alweer de 2e en laatste dag. Op deze maandag treffen we het. Een strak blauwe lucht en dan buiten onderweg te kunnen zijn in het prachtige gebied tussen Groesbeek en Nijmegen. We genieten er allemaal van.

We zijn zo verwend bij ons adres in Groesbeek. Zo hadden we een uitgebreid ontbijt en ook lunchpakketje. Vooral de warmte en gastvrije ontvangst van Tonny en Andre zijn pareltjes van de dag. Met goede moed gaan we op pad.

We volgen vandaag vooral de wit rode bewegwijzering. Omdat er in deze regio veel lange afstand wandelingen zijn, die ook wit rood hebben blijft het goed opletten. We lopen eerst door de velden. Onverharde paden, zomaar tussen de erfafscheidingen door. Waar het niet heel duidelijk is, staat een extra bord van de bewoners.

Daarna begint de beklimmingen en dalingen op de Duivelsberg. Op deze Duivelsberg is het pannenkoeken restaurant gevestigd. Voor ons wel tijd voor een pauze en we mogen daar ook gaan zitten. Moeten we daar nu het Pieterpad vervolgen of gaan we over op een ander pad? Goed de tekst lezen….het is Grote Rivierenpad.

We gaan door het Filosofen dal door Berg en Dal en met zicht op de Ooypolder en over de Waalkade lopen we Nijmegen binnen.

We lopen over een van de hogere wegen Nijmegen binnen. In de verte zien we de grote brug en ook de Ooijpolder.

In Nijmegen gaan we over het Valkhof en langs de Romaanse Sint Nicolaas kapel. We horen dat het het oudste stenen gebouw van Nederland is. De muziek staat aan, een vrijwilliger laat ons in het midden staan en zet de muziek wat harder. Een hele speciale sfeer ontstaat. We worden er stil van.

Nog een klein stukje naar het station. Bij restaurant de Pelgrim nemen we ons laatste etappe drankje. Dank je wel voor jullie fijne gezelschap. Nieuwe vriendschappen, echt ont-moeten. Tot een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.