Een pittige maar heel mooie wandeldag

Donderdag 6 april 2023, van Ponte de Lima naar Rubiães, 25km, 23 graden en zon

Vanmorgen liep om 6 uur de wekker af omdat we om 7 uur gaan ontbijten en vroeg op pad willen zijn. Het ontbijt was karig maar toen we klaar waren kwamen de verse broodjes. Om half 8 vertrekken we vanaf het hostel om naar de route te gaan. We komen op de bomenlaan uit en lopen langs de Lima naar de Romeinse brug. Voordat we deze oversteken slaan we nog water en lunch in. Na de brug zien we een balie waarachter een man staat die vanalles maakt en verkoopt. We kunnen er ook een stpel laten zetten. Wanneer dit gebeurd is moet je met een krijtje het cijfer van het aantal stempels dat hij gezet heeft met 1 verhogen. Na het zetten van alle stempels komt de man vanachter de balie vandaag en trekt aan de bel en slaat met zijn staf voor iedere gezette stempel.

Een klein stukje verderop lopen we links langs het water. Goed opletten want je wilt er niet invallen.

Het is nog lekker fris, een fijne temperatuur om te lopen.

Terwijl wij lekker lopen zijn anderen volop aan het werk.

Een mooi waterstroompje en een kleine waterval. Inmiddels loopt de groep wat verder uit elkaar maar zien we elkaar bij het laatste barretje voor we een berg over gaan lopen.

Wat deze tekening op de steen betekent weet ik niet maar grappig is het wel.  Het lopen naar de top gaat voor de  een wat makkelijker dan voor de ander. Uiteindelijk is het verschil maar 20 minuten.

Het valt Ineke en mij op dat we minder door bos naar boven zijn gelopen, het keek alsof er een brand was geweest en dat kunnen we hier goed zien.

De steen met het kruis en de kleine stenen die mensen erbij gelegd hebben staat nu iets voorbij het hoogste punt.

Na een welverdiend etappe zit de stemming er al snel goed in. Woordverssprekingen zoals overschrijdend grensgedrag worden al snel hilarisch.

Dan nog de laatste kilometers naar het hostel waar vlak voordat we er zijn deze mooie meiboom te zien is. We slapen weer met bijna allemaal op 1 kamer.  Is ook weer gezellig. Na een pelgrimsmenu een stukje verderop en een kop koffie of thee in de keuken van hostel Ninho gaan we slapen. Hopelijk laat Geert vanavond wel alles aan de muur hangen. Gelukkig was het hem gisteren wel gelukt het gordijn andersom opnieuw op te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.