Het lopen ging als een treintje

Woensdag 5 april 2023, van Vitorino dos Piães naar Ponte de Lima, 19 km, 23 graden, veel zon

Om 8 uur zaten we aan het ontbijt wat Jacinto voor ons klaargemaakt had. Broodjes, pasta met kaneel en soja, yoghurt en cake staat allemaal voor ons pelgrims klaar. En natuurlijk koffie en thee. Zo kunnen we met een goed gevulde maag beginnen. Fernanda is op tijd terug om ons gedag te zeggen wat ze met veel enthousiasme doet en zegt dat we nooit moeten opgeven maar camino’s moeten blijven lopen. Via kleine wegen en mooie paden lopen we vroeg in de ochtend naar Ponte de Lima.

De weg lijkt vlak maar dat is deze zeker niet. Gelukkig is het nog niet zo warm om te lopen

Ook achter muurtjes zijn soms mooie plantjes te vinden. Thea kent er vele. Onderweg konden we een keer onze waterflessen vullen. Fernanda vertelde dat we deze overal veilig kunnen vullen of er moet een bordje bijstaan dat het geen drinkwater is. Het duurt wel een tijd voordat we ergens koffie kunnen drinken. We kunnen er wel gelijk ook broodjes kopen voor de lunch. We zullen al begin van de middag in Ponte de Lima zijn. Stoppen kost veel tijd en als er maar een pauzeplek is lopen we natuurlijk door.

Onderweg wordt ons vaak een mooie camino gewenst door de Portugezen of door andere pelgrims.  Ook wij wensen andere lopers een mooie camino. Bij deze boom staat de wens op een bordje en er liggen veel stenen onder de boom die pelgrims achterlaten met een reden.

Bij deze struik ruiken we jasmijn terwijl we deze niet zien. De eigenaar hoort ons praten en zegt dat we even moeten wachten. Hij plukt voor ons sinaasappels uit zijn boom en geeft er ieder van ons enkele, heel aardig van hem. Verderop liggen er bij een huis enkele op een muur om mee te nemen.

Het Old Village Hostel waar we overnachten ligt een stukje buiten het centrum. We verlaten de camino iets eerder zodat we straks niet vanaf de rivier naar boven hoeven te lopen. We worden hartelijk ontvangen en hebben mooie kamers. Na ons opgefrist te hebben en onze spullen gewassen zijn gaan we op pad naar de drogist en een bar voor een etappedrankje. De camino smeed een band tussen mensen. Zoals je ziet hebben Wilma en Thea ook een band samen.

Ik vraag de Hostel beheerder waar we een pelgrimsmenu kunnen eten en hij verwijst ons naar Solar de Picote. Hij maakt een reservering voor ons en geeft hij ieder van ons koekjes als welkomspresentje. Na een heerlijk 3 gangen pelgrimsmenu wandelen we terug en zoeken we onze kamers op. Voeten worden door Thea verzorgd. Gelukkig is Geert goed in klussen, tenminste dat hoop ik want op de kamer waar hij slaapt is de gordijnrail van de muur gekomen. Uiteraard hoor ik morgen graag hoe dat gebeurd is, er zal wel weer iets aparts gebeurd zijn want we hoorden nogal wat gelach van die kamer komen

2 reacties op “Het lopen ging als een treintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.