1e Stappen op de Camino zijn gemaakt

1 April 2023 van Porto naar Vila Chã, 20km, regenachtig en later zon, 15 graden.

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker die om 7 uur afliep. Had ik toch nog wat geslapen. Overnachten midden in de stad op vrijdagavond met het raam een stukje open omdat het warm was in de ruimte was misschien niet het beste voor een rustige nacht. Af en toe sliep ik bijna maar schoot ik weer wakker van een geluid van buiten van mensen die daar een gezellige avond hadden of auto’s die door de straten reden. Ineens hoorde ik veel knallen, bleek van vuurwerk te komen. Wat een lawaai zeg, Jeannette keek uit het raam maar zag niets, je zou toch zeggen dat het geknal van heel dicht bij kwam. Thea sliep zo goed dat ze er niet eens wakker van werd. Afijn ondanks alles was ik niet moe toen ik opstond en had ook nog veel naar muziek geluisterd om de andere geluiden buiten te sluiten.

Tegenover het hostel zit een bakkerij met een grote ruimte erbij om te ontbijten. We genieten er van koffie/thee, broodjes en jus d’orange. Ook nemen we broodjes mee voor de lunch. Wanneer we buitenkomen miezert het een beetje en helaas was het bijna niet droog terwijl we naar de Kathedraal en de Douro liepen. We haalden een stempel bij de Kathedraal en maakten foto’s van het uitzicht

Op deze foto lijkt Thea met haar handen in de zij Ina wel eens even iets uit te leggen maar ze trok de banden aan van de rugzak net toen ik de foto maakte.

Ina was ineens haar telefoon kwijt, kon hem nergens vinden. Ze werd door iemand even gebeld en toen was het duidelijk dat die in haar jaszak zat. Gelukkig, telefoon kwijtraken op de eerste dag is niet leuk en doet mij aan een andere Camino denken een aantal jaren geleden. Gelukkig kwam die telefoon toen ook weer boven water… Even later lopen we langs de Kapel van Onze Vrouwe van de Waarheid. We werden er door twee aardige dames ontvangen en ze vertelde ons dat het beeld van de Vrouwe van de Waarheid was en dat het nu de dag was van het vertellen van leugens. O ja, het is 1 april.

Beneden bij de Douro met uitzicht op de  Ponte Dom Luis is het nog steeds erg regenachtig zodat we een terrasje pakken daar maar overslaan.

Met de metro gaan we naar Mercado om daarna te beginnen met de eerste stappen naar Santiago. Een stukje verderop beginnen de vlonders waar in verschillende talen de wens voor een mooie camino staat.  Af en toe komen we mensen tegen die ons een mooie camino wensen en zien we enkele andere wandelaars.

Wanneer we langs de vissershuisjes lopen is het zowat droog en kan de regenkleding wel weer uit. Vandaag zijn we veel bezig geweest met regenkleding aan en uit te doen maar beter zo dan plensbuien.

Bij dit kleine stalletje zit een vrouw die niet op de foto wil maar Geert wel. De vrouw vindt het wel leuk dat we een foto van haar producten maken. Onderweg zien we meerdere stalletjes met groenten en fruit en er wordt vandaag vaak over tomaten gesproken.

Een klein stukje voor we bij ons overnachtingsadres Café Sandra zijn begint de zon door te komen en blijft het vanaf daar droog. We nemen eerst ons etappedrankje en gaan dan naar de kamers. Iedereen vindt het heerlijk om in een ruime kamer te kunnen slapen en iedereen had genoten van de wandeling en van elkaar. We hebben het gezellig samen en gaan maar eens lekker vroeg slapen.

3 reacties op “1e Stappen op de Camino zijn gemaakt

  1. De telefoon van Ans, het weer en overnachten in Cafe Sandra….. ik waan mij 5 jaar terug in de tijd. Jullie Camino is begonnen, Bom Camino

  2. Geweldig leuk om jullie te volgen. Prachtig verslag, Rita. Hopelijk wel beter weer🌞 de komende dagen. Buon Camino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.