Reisdag naar Porto

Vandaag zetten we de eerste fysieke stappen van onze Camino Portugues. Uiteraard gingen daar voorbereidi gen en regelwerk aan vooraf en dat heeft iedereen goed volbracht. Rugzakken/bagage hebben we allemaal bij en we zien elkaar op Schiphol. Inchecken en door de douane gaat voorspoedig, geen wachtrijen en we zitten bijna allemaal in een andere rij in het vliegtuig. Aangezien ik de middelste plaats van een rij van drie heb en een plek met veel beenruimte komt Jeannette naast mij zitten bij het raam en ik gebaar naar Wilma dat er nog en plaats is. Zitten we met zijn drieΓ«n en kunnen we alvast verder kennismaken. We hebben een rustige vlucht en het vliegtuig land met een klap op de landingsbaan. Gelukkig konden de wielen dat hebben. Alle bagage is ook meegekomen en dan op weg naar de metro. Er staan flinke rijen voor de kaartjesautomaat en heel veel mensen staan te klungelen. Wij ook, maar nadat de eerste weet hoe het werkt worden de anderen geholpen. Even wachten op de metro en dan instappen. Voor Wilma en Thea sloot de deur te snel maar gelukkig niets ernstigs. Op het laatst besluit ik ook te gaan zitten en net dan vertrekt de metro. Gelukkig stond er een paal waar ik me aan vast kon houden.

Vanaf metrostation Trindade is het een klein stukje naar Hostal Tomas Market waar we niet met zijn allen op een kamer zullen liggen maar in 3 of 2 kamers of toch niet? We wachten maar af en uiteindelijk is de ruimte in 3 delen van 2 stapelbedden verdeeld en liggen wij met 3en in een ruimte en met 4en in de andere. Na een beetje rommelen gaan we de stad in.

Uiteraard lopen we de hal van metrostation Sao Bente in en worden daar foto’s gemaakt. Twee dames hebben een beetje honger en schieten de Mc.Donalds in maar daar kunnen ze alleen een menu kopen en dat is te veel voor ze.

Gelukkig vinden we iets verderop een zaakje waar we een etappedrankje nemen. Sommigen nemen er wat te eten bij en anderen pastel de nata, een Portugese lekkernij van bladerdeeg, vanilleroom en een gebrand laagje.

Een uur later gaan we weer op pad om ergens te eten. Een stukje lopen komen we in een buurt waar veel Portugezen zitten te eten en daar gaan wij ook eten. Ze gaan voor ons een tafel klaarzetten, waarna we heerlijk hebben gegeten als we tenminste geen frietjes hadden, die waren bijna koud of een Griekse salade hadden waar te veel olijven en tomaatjes in zaten. Onderweg terug vinden Jeannette en Wilma dat het geen service is als ze morgen geen ontbijt op bed krijgen. Ja, jammer dames, het is hier geen hotel.

9 reacties op “Reisdag naar Porto

  1. Hallo pelgrims ,
    Wens jullie een hele mooie camino toe
    Ik ga jullie volgen ben benieuwd wat jullie allemaal gaan beleven onderweg .
    Groet Jopie

  2. Heel veel plezier dames en met veel plezier en herinnering ga ik weer de mooie verslagen van Rita lezen. Buen Camino

  3. …πŸ‘‹…πŸŒ±πŸ’›πŸŒ±…πŸšΆβ€β™‚οΈ…🚢…πŸ¦‹…πŸ•Š…πŸ€…🌈…πŸ”₯…❣️…🫢

  4. Een inspirerende camino toegewenst. Leuk om jullie en zeker Jeannette te volgen. Veel plezier en geniet van de wonderen πŸ€—

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.