Monchique rondwandeling top Foia

6 februari, 10, 8 km, van Vila Foia naar de Foia top

Vila Foia ligt al erg hoog en nu gingen we maar liefst 400 meter verder omhoog. Kun je voorstellen, kleine paden, die maar hoger en hoger gaan. Boven ook uitzicht naar het noorden en dat nog steeds met fantastische weersomstandigheden.😉

We hebben een jarige in ons midden. We feliciteren Pauline van harte met haar verjaardag. En dat op zo een mooie dag als deze.

Ongeveer 2 km klimmen voor we op de rondwandeling van 7 km aankomen. Daarna volgen prachtige paden met uitzicht over zee. Er lijkt een deken van mist over de zee te liggen. Ook zien we de top van gisteren. Die ligt aan de overkant van het dal, de Picota top.

We zien ook dat hier terrassen voor akkerbouw zijn aangelegd met aan de randen stenen muren. Hierdoor is het landschap voortdurend anders.

Een stevige klim, zeker als je onderweg wat verloren bent en 2x die klim gaat doen. We wachten geduldig en zijn blij dat de sjaal weer is gevonden. En topper Marion dat gewoon even doet…

We leren steeds beter om in te schatten hoe steil een helling is. Hoe dichter de hoogtelijnen, hoe steiler. En ook of je op hoogte blijft lopen, dat zie je als je de hoogtelijnen volgt. Uiteindelijk komen we bij een top en kijken uit naar het noorden. We lopen als het ware om de berg heen.

Bij de top is een leuke winkel met allerlei toeristische dingen uit Portugal. Ook is er een leuk terras bij een foodtruck. Op deze maandag is het gesloten. Wel maken we even gebruik van de stoelen. Een wijds uitzicht ligt voor ons. We kunnen ons wel een slechtere maandag voorstellen. Het is wederom zo genieten!

Ook de daling is zwaar. Gewicht in de hakken houden en zorgen dat je eigen gewicht niet voor je knieën komt. Even oefenen, en dan blijkt het goed te lukken. We waren erg verrast dat we langs een restaurant kwamen, die op deze maandag wel open was. Alvast tijd voor het etappe drankje.

Daarna is het nog 2 km dalen naar Vilafoia. Dat kunnen we!

De zon gaat hier in Zuid Portugal rond 18 uur onder. Vandaag met een oranje rode kleurenpracht.

 

3 reacties op “Monchique rondwandeling top Foia

  1. Dag Mieke, sommige landschappen beroeren de voeten en begoochelen de geest. Wat een foto’s en die lucht … je zou bijna vergeten dat er blauw zit onder al dat grijs bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.