Camino Brabant Son Eindhoven

4 januari, 18 km, regen 13 graden

Door de stad…saai? Nee hoor de Camino Brabant loopt langs de Dommel naar het centrum van Eindhoven, je hebt bijna niet in de gaten dat je de stad inloopt.

Hemelsbreed is het misschien 10 km van Son naar Eindhoven centrum. We lopen helemaal buiten om. Voor de terugreis was het handig gewoon een bus die in 15 minuten terug is in Son. Vandaag zijn we met 6 op pad. Van harte welkom aan Marleen, Josephine, Richard, Coby en Ted. Leuk is dat ieder zo enthousiast is over Camino Brabant en het samen ontdekken van de route. Zo goed gemarkeerd, dat een GPX track niet nodig is.

Na de Sonse haven komen we in een natuurgebied. Volgens de beschrijving, kan het er drassig zijn. Dat was het zeker, en toch vonden we het meevallen. Altijd als er nog gras te zien is, kun je er wel doorheen of langs de modderige randen, dat kan ook.

De natuur laat zich, ondanks de regen, van een mooie kant zien. Wat denk je van een hazelaar waarvan de eerste katjes in bloei komen en van enorme runderen die een beetje proberen te schuilen voor de wind en de regen. PS gelukkig staat er een hek voor.

In Nuenen is volop gelegenheid voor pauze. We komen uiteindelijk bij restaurant La Souris. Zeer gastvrij en aan te bevelen. Ook nemen we een kijkje bij de van Gogh kerk en de dikste boom met een doorsnee van wel 5 a 6 meter. Bij de grote kerk van Nuenen vinden we een stempel bij de Mariakapel.

Volgens verwachting zou het na 13 uur droog zijn. In plaats van droog, is het harder gaan regenen en komen er regenbroeken te voorschijn. Ik had het niet gedaan, en merkte dat je wandelbroek dan een soort trechters worden, waar je wel natte schoenen van krijgt. Zo zie je maar dat ik steeds bij leer.😉.

De laatste 5 km lopen langs de Dommel. Het valt ons op dat de Dommel hoog staat. Nog niet zo dat die over loopt, maar wel een groot verschil met de zomer. In Eindhoven vinden we prachtig beschilderde viaducten en een zeer mooie tekst: “ik stond op voor dag en jou”. Zo voelen we ons welkom in Eindhoven.

Tot een volgende keer. Als je een keer zin hebt, je bent van harte welkom. Kijk voor data op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.