Camino del norte

 • 13 juni, op weg naar Santander en Santona

We weten het nu al…..we hebben de stress op Schiphol samen doorstaan. Dat kunnen we…….Om 8 uur in de morgen hadden we de ruimbagage ingeleverd. Daarna direct op weg naar de gate. Een enorme rij voor ons. Mensen die ons inhaalden om de vlucht te halen…Wij willen dat ook, maar we blijven in de rij. Tea ziet iemand met een “Schiphol” jas.We zeggen dat we de vlucht dreigen te missen. We mogen uit de rij om ergens anders weer aan te sluiten. Opnieuw worden we tegen gehouden. Iemand zegt dat we weer terug in de rij moeten. We zeiden dat we toestemming kregen. Uiteindelijk liep iemand met ons terug om naar die persoon te gaan die het tegen ons had gezegd, dat we uit de rij mochten. Een mevrouw is zo vriendelijk om ons naar de”priority” te leiden. Ook hier een enorme rij, zonder enige vooruitgang. Velen proberen toch voor te dringen. Uiteindelijk gaan we door de douane. 2 van onze bagage wordt apart geleid voor extra controle. Er kwam nog een mes te voorschijn en we werden verdacht van drugs😉. Dat was op de tijd dat het vliegtuig zou vertrekken. Nee, we werden niet omgeroepen. Het was rennen om naar het vliegtuig te gaan. Nog 10 minuten “snelwandelen”. De eersten (zonder extra bagage check) hebben het vliegtuig tegen gehouden. 🤔 Een van de wandelaars verliest haar tasje met kostbaarheden, en die worden in de stress gewoon overhandigd. Met zoveel hulp voor elkaar, hebben we een goede start, toch?

We vliegen vandaag naar Santander, daarna gaan we naar Santona. Santona ligt net ten oosten van Santander. Morgen starten we de Camino del Norte. Die begint in het uiterste oosten in Irun. Wij slaan dit eerste stuk over en wandelen door naar Oviedo. In totaal 255 km. We gaan ervaren hoe mooi dit deel van Spanje is. Met de kust aan onze rechterhand en de heuvels voor en naast ons

Vlnr Mariet, Ine, Mieke, Ans, Elle, Pieternella en Tea

Na de taxi hebben we ons eerste etappe drankje wel verdiend. Wat een dag!

14 reacties op “Camino del norte

 1. Mooie uitdaging Mieke, samen met je team. Kijk er naar uit jullie te volgen. Leuk om herkenbare plekken te zien. Enjoy! 🥾

 2. Wat een begin van de reis!
  Het lijkt jullie niet te deren, ik zie allemaal vrolijke gezichten op de foto’s.
  Ik wens jullie allen een buen camino!

 3. Nu zo’n begin doorstaan, getuigt al van jullie kracht en doorzettingsvermogen. Ik wens jullie een Buen Camino.

 4. Buen camino en ik ga jullie zekers volgen want wij starten op 16 september in Bilbao en ik heb er zo’n zin in.

 5. Hoi Mariet en andere wandelaars. Sorry we wisten niet dat je al weg was. Heel veel plezier allemaal. Maar wat een start. Gelukkig genoeg tijd nu om te onthaasten.
  Denk om de zonbescherming.

 6. Ohoh, wat een gedoe op Schiphol. Maar jullie zijn er en het gaat vast een prachtige tocht worden. Heel veel plezier samen, Groetjes van Marijke uit Hoogland

 7. Hallo Mariet en de rest van de dames, een hele fijne reis en wandeltocht gewenst. Al is het begin moeilijk geweest. Hopelijk verlopen de wandeltochten voorspoedig.
  Mariet heb je ook Polarsteps? Kan ik je volgen.

 8. Hallo Mariet en de andere dames. Heel veel wandelplezier gewenst. Het begin werkte niet mee. Hopelijk verloopt de rest van de reis heel voorspoedig. Mariet heb je Polarsteps? Kan ik je volgen.

 9. Oh Mariet, wat een toestand voor jullie eindelijk in het vliegtuig zaten. Leuk je reis te volgen. Heel veel succes en groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.