Camino del Norte Santona Guemes

14 juni, 25 km benauwd, 27 graden, bewolkt later zon

Het plan was om rustig te starten met 20 km. In plaats van in Laredo starten we daarom in Santona. Volgens het boekje 20 in plaats van 25 km. Hoe die km’s dan berekend zijn weet ik niet. Misschien de kortste weg, zonder ook maar 1 strand aan te doen. We wilden wel even langs het strand en kozen voor Noja.

Daar sta je bij de Camino del Norte niet zo bij stil. Dicht bij de kust en toch in totaal meer dan 700 hoogtemeters. Vooral het laatste stuk naar Bareyo was best een kuitenbijter.

De bewegwijzering op dit traject leidt ons langs een doorgaande weg. Alles over verharde weg vandaag. Bij Punta del Brusco spraken Spanjaarden ons aan en adviseerden om niet de steile berg bij Punta del Brusco te gaan. Het was pas aan het begin van die dag en we bleven langs de weg lopen. Daardoor eigenlijk geen strandetappe. Tja..keuzes?

Om het strand van Noja te bereiken, gingen we afwijken van de route. Het was daar zeer rustig en we vonden een terras met uitzicht op zee. Op dat moment hadden we er 2,5 uur lopen op zitten en 11 km. Nevelig met de op achtergrond veel bergen. We vonden het er prachtig.

We dachten nog dat we al op de helft zouden zijn. Dat bleek later niet het geval. Nog bijna 15 te gaan. Voor een eerste dag is dat erg veel. Deze dames kunnen het en gaan dapper door. We gaan wat meer het binnenland in, de zon komt wat meer door, de heuvels brengen ons voor de eerste uitdagingen. We gingen goed opletten, we willen niet nog meer km. We snijden een stuk van de route naar Bareyo af.

Vandaag zijn we in de zeer gastvrije algemene herberg van Guemes. Als we er uitgeput en verhit aankomen worden veel verwelkomd met een glas koud water en koekjes. We het er een kamer voor ons allen. Met 3 hoog stapelbedden…🤔, die hoeven we niet te gebruiken. Er zijn 5 beneden bedden op een zeer ruime kamer. Vanavond krijgen we een uitleg van de pater en om 20.30 uur een gezamenlijke maaltijd met alle pelgrims. Een hele relaxte sfeer…..

4 reacties op “Camino del Norte Santona Guemes

  1. Jeetje pelgrims wat een spannende dagen !! Gisteren op het vliegveld al bij de start veel hectiek !!
    En vandaag een lange dag !! Wens jullie heel veel succes allemaal !
    Bon Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.