Camino del Norte Santillana del Mar – Comillas

17 juni, zeer heet, 33 graden

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Tja, dat was voor mij vandaag van toepassing. Een geplande route niet afmaken. Gisteren hadden we het erover gehad, als de temperatuur te hoog wordt, kunnen we onderweg kiezen om niet de hele route af te maken. 3 gingen gezamenlijk verder, de anderen gingen met de taxi naar de volgende bestemming. Dat te kiezen valt niet mee. Om 10 uur was het al 28 graden, om 12 uur 33. Tijd om op te breken.

De route van vandaag was zeer afwisselend. Rustige landwegen, onverharde paden, grindpaden en voortdurend glooiend. De zon in de rug en mooie vergezichten, af en toe uitzicht op de zee.

De overnachting in albergue El Convento was uitstekend. Gisteren kregen we de pelgrimszegen, een mooi moment van verstilling. Dit Ierse pelgrims gebed deel ik graag met de lezers van dit blog.

Het was een prima verzorgd ontbijt met eieren en bananen en zo konden we om 7.30 uur vertrekken. We hebben er weer zin in.

Het ochtend licht is erg mooi. We hadden het plan om na 2 uur te pauzeren. Komen we na bijna 7 km langs een bar …hier op de Camino del Norte, is niet zoveel. Als je wat treft en het is open… Dan willen we ook wat eerder pauzeren. Dat was in Ciguenza. Leuk is het om daar de vaste pelgrims die met ons meewandelen te zien.

We gaan verder naar Cobreces en gaan door een prachtig landschap.

Als we daar aankomen, is het snel beslist. 3 gaan verder en trotseren de hitte. Er volgen paden met uitzicht op zee. Klimmen dalen en weer opnieuw klimmen.

De anderen maken een strandwandeling en wachten bij een bar aan zee in Santillana. We sluiten onze dag af met een gezamenlijk etappe drankje. Het liep anders vandaag. Zo is het ook goed

1 reactie op “Camino del Norte Santillana del Mar – Comillas

  1. Ja die hitte is wel een ding. De een heeft daar meer last van dan de ander. Maar jullie kiezen de goede oplossingen. Sterkte en veel plezier met een beetje meer verkoeling de komende dagen. Groetjes van Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.