Op weg naar Saint Jean Pied de Port

19 april

800 km lang, 40 wandeldagen. Wat heb ik er zin in. Ook voor mij weer een uitdaging om opnieuw te starten. Het is de Camino Français van Saint Jean Pied de Port naar Santiago. Dat is van Zuid Frankrijk naar noord west Spanje.

We reizen met de trein van Amsterdam naar Parijs (Paris Nord), overstappen naar Paris Montparnasse en in een directe trein naar Biarritz. Daar wacht een taxi op ons, die ons naar Saint Jean Pied de Port brengt.

We vinden elkaar op het station in Amsterdam. Hinke die nog nooit met de trein in Amsterdam is geweest, treft een mede reiziger. Zij brengt haar naar het centraal station. Precies voor haar neus sta ik. Er valt meteen een last van haar af. De dagen voor vertrek waren spannend. Alsof je in een wachtkamer zit. Wat gaat er gebeuren, zal ik het wel kunnen, hoe gaat het dragen van je rugzak. Alle beren komen langs. We gaan de beren trotseren……

We zijn vlnr Ineke, Jeanne, Sienie, Mieke, Michiel, Anky, Ansje, Hinke en Ad.

Om 21.15 waren we in Saint Jean Pied de Port waar we werden verwelkomd met een heerlijke maaltijd. In verbondenheid met vrede van Joseph gaan we morgen op pad.

24 reacties op “Op weg naar Saint Jean Pied de Port

 1. Oh heerlijk Mieke, ik wens je een fijne groep mensen en heel veel moois onderweg.
  Ik verheug me op je verslagen.Buen Camino voor jullie allen.

 2. Wens jullie een hele mooie reis toe, onder elkaar een fijne verbondenheid en daarnaast spiritueel ook mooie momenten. Buen Camino!!

 3. Zó fijn dat we de groep kunnen volgen .
  Hinke, één ding staat nu al vast. Je bent straks een hele ervaring rijker 🙋‍♀️

 4. Heel veel succes allemaal! Ben vorige jaar in Saint Pied de Port geweest en met de auto door de Pyreneeën naar Roncesvalles geweest. Het is er prachtig. Veel wandelplezier!

 5. Heel veel succes allemaal het is een super beleving heb hem in 2019 gelopen. Geniet van al het moois wat jullie tegen komen.Extra groet aan ans zet hem op. BON CAMINO.

 6. Buen Camino, Mieke.
  Geniet er samen van.
  Wat de camino met je doet is onvergetelijk ,zeker met u als gids…

 7. Allemaal een Buen Camino gewenst! Ook ik verheug me op alle verhalen van Mieke! 🙂
  Toi toi toi 👍voor de hele groep en in het bijzonder voor mijn zus Ineke.

 8. Een Buen Camino allemaal gewenst! Ik verheug me alweer op alle mooie verslagen van Mieke. Toi toi toi voor alle wandelaars en speciaal voor mijn zus Ineke😊!

 9. Ik realiseer me nu, dat het heel erg leuk is dat ik tijdens het uitzwaaien van Sienie op sp. 15 van Amsterdam CS, iedereen van de groep heel even gezien heb. Dat maakt het volgen van jullie wandelavontuur nog leuker.
  Ik wens iedereen heel veelsucces, plezier, moed, sterkte en zondermeer geluk!!

 10. Beste Ineke, Jeanne, Sienie, Mieke, Michiel, Anky, Ansje, Hinke en Ad,
  Wat een prachtige uitdaging gaan jullie aan. Ieder met zijn eigen verhaal, eigen rugzak, eigen ervaringen.
  Koester de mooie momenten en put moed uit de tegenslagen. Zorg goed voor elkaar en laat ons dagelijks genieten van de prachtige verhalen met en zonder tegenslagen.
  Het gaat jullie goed.

 11. Mieke, Ineke en medewandelaars, dit wordt een prachtige Camino, geniet van elke stap die jullie samen gaan beleven. Ineke, dit wordt jouw moment, elke dag opnieuw 🙏😘

 12. Goedemorgen allemaal, maar speciaal voor mijn nicht Hinke. Ik hoorde van Sjoukje dat je bezig bent met deze wandeltocht; wat een geweldige reis! Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier met z’n allen. Lieve groeten van Cora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.