Dagwandeling Boxtel

16 april, 17 km zonnig 18 graden

Vandaag hadden we een dagwandeling over de Meijerijse landgoederen, ten noorden van Boxtel, aan de oostzijde en westzijde van de de A2.

We beginnen in Landgoed Sparrenrijk en Den Eikenhorst. Een heel klein beetje had ik verwacht dat de rododendrons in bloei zouden staan. Daar is het echt nog te vroeg voor. Wel zijn de blaadjes aan de beukenbomen te zien. In het voorjaar zijn die haast doorschijnend. Ook de rode beuk is in het blad aan het komen, en dat lijkt in het voorjaar zelfs roze

De zon schijnt volop, de wind is nog wat fris. Wat is het hier mooi. Een onbekend gebied, ook voor medewandelaars die dichtbij wonen. De wandeling is te vinden bij “De Mooiste routes” en kun je van deze site downloaden op bv Topo GPS. We gaan over kleine paadjes en ook die zijn te vinden. De rode beuk weerspiegelt in het gladde water.

Via de Halse Barrier gaan we langs de Essche stroom en hebben vlakbij de tunnel onder de snelweg even pauze. Bij de vennetjes van Sint Michielsgestel zien we de oranje gekleurde gagel.

Een van de mooiste landgoederen is landgoed Zegenwerp. De knoppen van de tulpenboom zijn al zichtbaar. Ik denk dat over een paar weken, de bomen vol in bloei staan. Tot slot gaan we over landgoed Venrode vlak bij de snelweg.

Een wandeling die ik zeker aan kan raden. Zelfs op deze zonnige zaterdag zien we nauwelijks wandelaars. Veelal over onverharde paden door de natuur. Helaas geen horeca onderweg en ook café de Oude Ketting is op zaterdag dicht. We waren erg welkom bij het dinosaurus museum, dat iets vanaf het startpunt langs de weg ligt.

Tot een volgende keer

1 reactie op “Dagwandeling Boxtel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.