Via Campaniensis dag 6 Sezanne Bagneux

21 maart, 29 km, zonnig 16 graden

Zowel op zondagavond als op maandag ochtend is vrijwel alles gesloten in Sezanne. Één bakker bij de kerk is open. Daar gaan we als eerste naar toe voor we op pad gaan. Belangrijk, want ook vandaag hebben we alleen horeca na 24 km in Anglure. Vanaf Sezanne klimmen we omhoog uit het dal, daarna dalen we langzaam maar zeker tot aan het einde van de route.

Na Sezanne komen we uit bij een boomgaard. We lopen er dwars doorheen en komen zo bij een uitzichtspunt. Op het tableau zien we dat het nog ongeveer 50 km naar Troyes is. Hier verwachten we overmorgen aan te komen. Het is prachtig weer, er is bijna geen wind en al snel gaan de jassen uit.

Het eerste plaatsje waar we langskomen is Vindey, waar een soort fles staat. Het is een put die de grens markeert tussen de Brie Champenoise en de Champagne Crayeuse. We proberen ook of je er een geluksmuntje in kunt gooien.

Bij de kerk van Saudoy hebben we onze eerste pauze. We hebben er dan 8 km opzitten. Het is warm genoeg, de broeken worden afgeritst, mijn wandelrokje komt weer te voorschijn.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Het is een hele lange afstand vandaag en als je zo ver nog nooit gelopen hebt, vraagt dit wel moed en doorzettingsvermogen. Dat laten we allemaal zien. Het is niet alleen de afstand, we lopen km lang, langs het spoor. Het is vrijwel vlak, geen bomen te zien, hier en daar is men bezig om het land te bewerken.

Vlak voor Anglure houden we de moed erin door naar muziek te luisteren en samen te zingen. Dat helpt. Stiekem glijden de km onder je voeten. We besluiten toch nog om in het centrum van Anglure wat te gaan drinken. (Dit is 1,5 km extra…..) Daarna is het nog 4 km, niet meer langs het spoor maar langs een bosrand.

Wat doet ons het goed om na zo een dag zeer gastvrij te worden ontvangen door Agnes en André in Bagneux. Plek voor ons allemaal met een overheerlijke vegetarische maaltijd. Een warm welkom! Ze gaan zelfs voor ons bellen of er plaats is in het centrum van Troyes, waar we over enkele dagen aankomen.

2 reacties op “Via Campaniensis dag 6 Sezanne Bagneux

  1. Zóóó, wat zijn jullie kanjers !
    29 km is niet niks, chapeau hoor.
    Fijn dat de zon erbij is, geniet er allemaal lekker van.
    En Mieke, het is weer genieten van je mooie foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.