Via Campaniensis dag 7 Bagneux Savieres

22 maart, 22/24 km, zonnig 4-18 graden

Een perfecte pelgrimsdag…..wat maakt een dag voor ons tot een perfecte dag? Voor ons ligt de route langs het kanaal van Bagneux naar Savieres, geheel vlak.

Dat is om te beginnen het prachtige weer. Zoals het er nu uitziet blijft het tm Vezelay zo mooi. We horen meteen al de veldleeuwerik en later horen en zien we de specht. Vele vlinders, die samen met ons de lente verwelkomen. Atalanta, citroenvlinder, koolwitje, dagpauwoog, gehakkelde Aurelia en last but not least het oranjetipje samen met de pinksterbloemen. Wat dacht je van bevers in het kanaal en (we denken) de beverrat. Toen we nog toe waren aan pauze was er plotseling een terrasje naast het kanaal. Het kon niet op….. Allemaal van die mooie Camino kadootjes.

Het begin met het goed verzorgde ontbijt bij Agnes en André in Bagneux. Als afscheid wilden ze graag met ons op de foto.

Weldra komen we bij het Canal de la Haute Seine. Aan de ene kant een graspad voor de wandelaars, aan de andere kant een fietspad. Een recht pad dat tot aan Troyes doorloopt.

Het zit vandaag in de speciale momenten. Een pauze aan het water bij een sluisje. Later bij een terrasje. We genieten er volop van.

Een van de hoogtepunten was de bever die zo voor onze neus opdook. Op en neer zwom en op een stapel hout zichzelf ging poetsen.

In Savieres zijn geen slaapplaatsen te vinden voor 5 personen. We hadden dan ook eigenlijk 2 nachten in Bagneux willen blijven, dat kon helaas niet doorgaan. We slapen nu op 2 adressen, waarvan we zelfs met 2 in één bed slapen. Maar we hebben een slaapplek en dat is het belangrijkste. Er wordt voor ons gekookt en zo zijn we de koning te rijk. Iedere dag laten we onze bagage vervoeren. Deze is bij het eerste adres afgeleverd. Marleen en Ada slapen daar. Hilde, Ellen en ik gaan nog bijna 2 km verder …ja …met bagage. We hebben er veel lol om. (We worden al herkend als pelgrims “de luxe”)

Morgen gaan we naar Troyes en dan zijn we over de helft. Nog 8 wandeldagen naar Vezelay.

1 reactie op “Via Campaniensis dag 7 Bagneux Savieres

  1. Wat een mooie route dames, dat is elke dag genieten. Leuk om Ellen en Hilde te zien lopen op deze pelgrimsroute. Mooie foto’s Mieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.