Dag 8 Via de la Plata

9 november, 19 km, zonnig, 18 graden, Pueblo de Sancho Perez – La Almazara

Weer een heerlijk zonnige dag. Eerst gaan we naar Zafra, daarna komen we door het dorp los Santos de Maimona.

Als we net het dorp uit zijn krijgen we een keuze mogelijkheid om via een landweg of langs de grote weg naar Zafra te gaan. We kiezen voor de landweg. Al snel komen we over een industrie terrein en gaan weer terug naar onze route. Bijzonder is het kasteel waar we langs komen met de kantelen en de oude kerk.

Vlak voor we de natuur ingaan is er graffiti te zien. We vragen ons af : is dat van een schilder of van meerdere? We verwachten van 1 schilder met vele kwaliteiten. Let op de mooie details. Zelf vind ik de details op onderstaande foto mooi.

Voor het dorpje Los Santos krijgen we een stijging en daarna een daling van 14 %. Een prima moment voor Marja om de wandelstokken te proberen met dalen. Vooral gewicht in de hakken en een beetje achter over leunen. Met wandelstokken vind ik dat heel handig.

Zo dalen we af naar het witte dorp Los Santos.

Hier is een kerkje open, laat ik zeggen het voorportier is open. De kerk is afgesloten met een hek. We steken er een kaarsje aan voor onze dierbaren.

Op naar La Almaraza. Een landschap met druivenranken, licht glooiend, olijfbomen en ook amandelbomen. Diverse kleuren groen, het rood en bruin van de druivenranken. Het is wederom een mooi pad.

Wat een verrassing is ons verblijf in herberg La Almazara. Iets van de route af, zomaar een tot herberg verbouwde oude molen. Met restaurant, een zwembad, een enorm gastvrij ontvangst. We voelen ons heel verwend. Ongeveer 5 km voor Villafranca de los Barros.

Ons etappe drankje krijgen we op het terras van de herberg.

7 reacties op “Dag 8 Via de la Plata

  1. Wat heerlijk om de etappes te mogen volgen en wat fijn dat jullie zo’n mooi weer hebben! Heb hier zelf ook gelopen een paar jaar geleden met modder, gesloten parken en dagelijks regen. Herken de plekken waar jullie komen. Erg fijn! Geniet van jullie samenzijn en van de behoorlijke afstanden die jullie dagelijks afleggen.
    Groeten van Ada

  2. Ziet er weer geweldig uit en heerlijk zonnig weer, dat is en maakt het ook dubbel prachtig. Leuk om zo mee te volgen, groeten Ans.

  3. Wat zijn jullie toch boffers, ik zou bijna jaloers worden maar wat wil zo’n oude knar.
    Heerlijk jullie verhaal en de prachtige foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.