Dagwandeling Oisterwijkse vennen

24 september, 20 km meest bewolkt later wat zon 22 graden

Voor de dagwandeling van vandaag had ik de Oisterwijkse vennen gekozen. Meestal kies ik voor de NS route van Boxtel naar Oisterwijk, nu de route die te vinden is op de site van “de Mooiste Routes” Verwennende Vennen genaamd. Dat wil ik weleens meemaken 20 km alleen maar vennen en bos….

Verwennende vennen

Beschrijving van de site: Onder Oisterwijk vormen de riviertjes Achterste Stroom, Reusel en Rosep een driehoek die een bijzonder feeëriek landschap omsluit. Deze wandeling voert u gedurende een uur of vijf langs de meest betoverende plekjes. Aan elk van de zestien vennen die u aandoet, heeft u de neiging rustig te gaan zitten wachten – bankjes zat – tot een waternimf of een etherische elf zich vertoont. Vele watervogels en prachtige plantjes treft u aan in dit stukje Brabant paradijs.

We vinden het inderdaad erg mooi. Na 6 km kwamen we bij Boshuis Venkraai. Tja….het komt op ons pad en we lusten best wel koffie. We hebben de tijd en het voelt als vakantie dag. Doen we toch gewoon….

Met Gonnie, Annemiek, Elle en Frans

Daarna volgen nog vele vennen, die we dan weer rechts, dan weer links passeren. Alle paden onverhard en op deze vrijdag ochtend niet veel wandelaars.

Op zoek naar een pauze plek vinden we deze boomstammen. Een heerlijke plek, we horen alleen de vogels en ja, zoemende muggen. Die lusten vooral Annemiek…🤔

Terug lopen we over een oud pad. “Wandelroute:als stenen konden spreken”

Hier is in de 2e wereldoorlog puin gestort om de route naar het munitiedepot te verharden. Nu is dat ons wandelpad.

Het is dan nog maar een klein stukje naar ons beginpunt, Restaurant /natuurpoort Groot Speijk, waar we ons etappe drankje konden nuttigen. Het was weer een heerlijke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.