Dag 8 Mougas – A Ramalossa

17 kilometer, 24 graden, zonnig

We verheugen ons vandaag op een makkelijke wandeldag. We hoeven maar 17 kilometer te lopen, we hebben allemaal goed geslapen (dat slapen gaat ons sowieso wel goed af tot nu toe) en het zonnetje schijnt.

Het duurt even voordat we een plek vinden om te ontbijten maar naar 3,8 kilometer vinden we een cafe met heerlijke broodjes en lekkere koffie.  Op het raam staat deze mooie tekst.  Een reis van duizend mijl begint met een eerste stap.

Al vrij snel na het ontbijt beginnen we aan het eerste klimmetje van vandaag. Dat is toch wat pittiger dan we hadden verwacht. Iedereen zoekt zijn eigen tempo en komt uiteindelijk goed boven. Het uitzicht stelt niet teleur.

De wegen van de dorpjes die volgen gaan ook op en af.  Zo makkelijk was de etappe van vandaag dus toch niet.

In Baiona landen we op een terrasje voor een drankje en een goede pauze. We gaan nog wat kerkjes in en daarna gaan een aantal van ons hun eigen weg. Helemaal goed. We zien elkaar wel weer in A Ramallosa in de herberg waar we vandaag slapen.

We picknicken voor de lunch in een klein parkje dichtbij de zee. Ontspanning is ook heel belangrijk tijdens een Camino!

De laatste kilometers van vandaag gaan lekker. We komen behoorlijk fit aan bij de herberg, een prachtig oud gebouw met een mooie tuin. Hier hebben we allemaal een simpele eigen kamer. Dat is fijn zeg. We zullen vast weer lekker slapen vannacht.

Morgen lopen we richting Vigo en daar hebben we weer zin in. Het blijft leuk, dat wandelen. Blij dat we nog niet in Santiago zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.