Dag 12 Cee Finistere

12 september, 13 km van Cee naar Finistere en naar de vuurtoren, km paal 0,00

Ik zing, ik dans, ik fluit. Een voor ons belangrijk moment. Ook voor mij, een nieuwe start, mijn hart is nog steeds camino. Al mijn vezels weten het….Camino is mijn weg. The Way 😃

Wat is het dan speciaal om deze wandeling af te sluiten met een bezoek aan Finistere. Om 10.20 uur zijn we in Cee. Na de koffie en boodschappen gaan we op pad. Met uitzicht over de haven van Cee.

De stijgingen zijn fors. Als je al zou denken dat de weg naar Finistere vlak is, dan mag ik je uit die droom helpen. Vanaf Corbution vind je meteen al de grootste stijging.

Jan en Janna blij met het nieuwe T-shirt en de speldjes op de pet.

Die stijging begint bij de gele pijlen. Een smal pad met ongelijke gladde stenen. Inmiddels kun je ook een minder steil pad kiezen. Dat is 200 meter verder

Deze kanjers kiezen voor de kortste weg.

Bij Estorde, dat is na 6,7 km hebben we pauze bij het palmbomen strand. Een chique restaurant waar we ook als wandelaars welkom zijn.

De paden gaan hoog boven de zee door de bossen,. Muurtjes begroeid met mos, in de verte de zee.

Als we hoog boven de zee Finistere zien, is het schiereiland net in een wolk van mist gehuld. Zouden we vanavond de zon in de zee zien zakken? Het is steeds bewolkt, we weten het niet.

Nog een klein stukje en dan kunnen we over het strand van Langosteiro naar Finistere lopen. Mariet en ik gaan over het strand. De anderen gaan over de vlonders. Het momentje van Mariet

Na 2 km zijn we aan het einde van het strand. Daar vinden we elkaar weer.

We komen rond 15.30 uur aan bij het restaurant aan de. haven. Al een beetje laat om nog een warme maaltijd te krijgen. Hij is ons goed gezind en we mogen aan de haven zitten. In de avond willen we de zonsondergang gaan bekijken. Het is steeds bewolkt. We gaan om 19 uur toch op pad. We zien wel. Precies bij het monument van de pelgrims komt de zon er even door en schijnt precies op Jacobus.

Nog 1500 meter en dan zijn we bij de 0,00 paal Onze Camino zit erop. Ook met kleine stapjes bereiken we ons doel. Moed en doorzettingsvermogen, dat hebben we gehad. Samen hebben we het gehaald.

Er zit en grote wolk voor de zon. Wie weet? We wachten geduldig.

We werden wel alvast getrakteerd op mooie wolken partijen.

Tot slot…..we hebben er geen woorden voor.

Een verstilling, ieder die er was, helemaal een met zijn eigen gedachten. Wat was dit een mooi einde van onze Camino. Met warmte, een lach en een traan, we hebben het allemaal mogen ervaren. Dank je we Mariet, Jan, Janna en Marianne voor deze onvergetelijke Camino.

9 reacties op “Dag 12 Cee Finistere

 1. Dankje wel dat ik dmv de mooie foto’s toch weer even in Santiago en Finisterre ben geweest.
  Wat mis ik het.
  Dus enorm bedankt Mieke, de laatste foto’s zijn weer zo bijzonder, en mooi!
  Cora

 2. Geweldige prestatie wat jullie hebben geleverd,mooie verslagen van Mieke
  Je beleeft het thuis mee.
  Wat zou ik het zelf ook graag beleven,maar helaas je kunt niet alles hebben
  in het leven
  Alie

 3. Tjee, wat mooi wat jullie beleefd hebben, ik werd er emotioneel van. Knap gedaan allemaal en Mieke , wat een bijzonder verslag heb je geschreven. Chapeau!

 4. Ook ik heb weer genoten Van je mooie verslagen, Mieke. Iedere keer weer bijzonder om te lezen! Een topprestatie van jullie allemaal! Groetjes van Ellen (zus van Ineke de Jong).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.