Gelukkigerwijspad dag 4

27 mei, 22 km van Wijk hij Duurstede naar Bunnik, eerst regen, veel wind 11 graden.

Vandaag volgen we vooral de Kromme Rijn en het gemarkeerde pad “het Kromme Rijn pad”

Etappe: Wijk bij Duurstede Bunnik

Vandaag hoor ik van de mede wandelaars wat 4 dagen op pad gaat met je doet. Het lijken wel 3 weken vakantie… helemaal opgeladen hebben we weer nieuwe energie, wat ben ik trots op mezelf dat je het me weer lukt, wat kun je heerlijk je hoofd leegwandelen. Een worden met je eigen gedachten, zonder dat die door een ander worden gestuurd. Ik zie de totale ontspanning, en bewonder de moed om ook in de regen toch op pad te gaan en de geplande etappe af te maken.

We troffen iedere ochtend in de bus dezelfde chauffeur. Hij herkent ons en wenst ons een fijne wandeldag toe. Zomaar een praatje, en we zien dat hij van zijn werk geniet, vooral door de contacten. Waar gaat de wandeling vandaag starten, vraagt hij,? Op naar Wijk bij Duurstede waar dit beeld in het centrum staat.

Het regent als we het pad langs de Kromme Rijn bewandelen. Het pad is smal en het natte fluitenkruid zorgt ervoor dat de broekspijpen kletsnat worden. De veelheid aan bloemen is prachtig. De Kromme Rijn kronkelt door het landschap.

Na 6 km komen we langs Zorgboerderij de Bossewaard. In ons boekje staat dat we er koffie kunnen krijgen en omdat het sinds het vertrek regent, gaan we er welgemoed naar hun terras. Deze zorgboerderij is genoteerd als Meldpunt geluksmomenten. Er is een boekje om die op te schrijven. Het doel is om de mooie momenten te delen en te ontvangen. Op deze zorgboerderij was er zelfgebakken noten taart, een warme ontvangst en een overdekt terras uit de wind.

Daarna gaan we via Cothen, Werkhoven en Odijk verder langs de Kromme Rijn. We vinden het erg mooi. Zeggen ook tegen elkaar, zullen we wat langzamer lopen om nog wat langer te kunnen genieten.

Een fuut met jong op haar rug is altijd een bijzonder moment. De andere fuut ging steeds onder water om voedsel te vangen. Deze zorgt dat de kleine fuutjes droog blijven en kunnen rusten.

Deze tunnel met wandelpad is helaas niet hoog genoeg voor ons. Gelukkig liepen we niet hard toen een van ons haar hoofd stootte.

In Odijk kunnen op een terras pauzeren. We kiezen voor een asperge soep. Lekker! Het is er precies op de wind, die ook eventjes opsteekt omdat er een bui passeert. We houden de moed er wel in hoor, maar we hadden het erg koud.

Nog 6 km te gaan….Dan bereiken we het einddoel van onze 4 dagen Gelukkigerwijspad. Op het terras van het Stayokay hostel is er plaats voor ons. Een laatste etappe drankje van deze wandeling.

We zijn erin geslaagd om het goed te hebben met elkaar. Delen, ontvangen elkaar helpen, een fijne co-piloot. Dank je wel lieve dames, deze wandeling wordt toegevoegd aan mijn pareltjes van mooie herinneringen. Tot een volgende keer

3 reacties op “Gelukkigerwijspad dag 4

 1. Hallo ondanks het weer hebben jullie het geklaard met de nodige optimisme,
  Het was een mooie route waar iedereen van heeft genoten .
  Met een fijn gevoel huiswaarts
  Echte pelgrins en weer heb ik mee gelopen en genoten.

 2. Hè heerlijk even mee genoten, in mijn drukke werkweek.
  Geweldige foto aan de soep Mieke!
  Straalt zoveel blijdschap uit, hoe de omstandigheden ook zijn!
  Dank je wel
  Cora

 3. Wat schitterend mooi hoe je dit allemaal schrijft 👍
  wordt er emotioneel van,
  mijn dochter Monica vindt het ook heel fijn om met jou mee te gaan,
  Groet 💐🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.