Gelukkigerwijspad dag 3

26 mei, 22 km van Rhenen naar Wijk bij Duurstede, tijdens wandeling droog 13 graden

Een heel andere dag vandaag…. gisteren naar Rhenen met heuvels en bossen en vandaag langs de Rijn. Rivieren landschap, weidsheid, voorjaars bloemen in de bermen, dansende kieviten en heel bijzondere momenten.

Van Rhenen naar Wijk bij Duurstede

Na enkele dagen wennen we aan het ritme van de dag. 8.15 uur ontbijt op de kamer, rond 9 uur de deur uit om naar de bus te gaan. Een halte met de bus, daarna met de trein naar Rhenen in dit geval. Daarna starten met de wandeling.

Vertrek bij ons hostal in Bunnik

De route is eigenlijk met het pontje over de Rijn en dat is 2,7 km korter. Omdat we bij het station aankomen zijn we al in de goede richting om over de brug te lopen.

Ja……het is een dreigende lucht en het waait hard. We gaan het zien. Met volle tegenwind gaan we van start.

Cunera kerk van Rhenen

De lucht werd zwarter en zwarter. Monica had gezien dat er in 12.15 een enorme bui los zou barsten.

Als het begint te druppelen staan we precies bij een boer voor de deur. Er staat een auto….zullen we daar gaan schuilen. We stappen erop af en we zien de mensen naar de deur komen. Mogen we onder het afdak schuilen? Kom binnen zegt hij en we krijgen koffie. Wat een speciaal moment. Zoiets hebben we tijdens de Camino ook vaak meegemaakt. Zoveel hartelijkheid te mogen ontvangen…. de mensen waren erg blij het aan ons te geven.

Na een half uur was de bui over de Rijn vertrokken en we gingen weer op pad.

We volgen de Rijnbandijk 14 km lang. Even een stukje van de dijk af. Erg mooi. Velden vol boterbloemen, een klein pad met veel modder.

Een van de fijne verrassingen van vandaag was de ontvangst in de theetuin aan de Limes. Met dadel of appeltaart en bv gember thee worden we verwend. Vooral haar warme enthousiasme werkt aanstekelijk.

De zon kwam wat vaker door. De combinatie met de schapenwolken maakt het Nederlandse Rivierenland compleet.

De westenwind wordt krachtiger en het is hard werken. Ik denk aan het lied “hoe sterk is de eenzame fietser”, van toen ik jong was en in Zeeland met tegen wind naar school fietste.

De pont naar Wijk bij Duurstede vaart wel. Het hele jaar door kun je je daar laten overzetten.

Intussen hebben we 20 km afgelegd en na een klein ommetje langs het kasteel gaan we terug.

We zijn op ons gemak naar de bus gelopen en na 2 minuten kwam de bus. Nog een geluksmomentje erbij. We ervaren dat het in de kleine dingen zit waardoor een dag zo bijzonder wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.