Dagwandeling Linge

2 mei, 19 km Rhenoy, fris 10 graden

Ook deze wandeling is van de Mooiste Routes, met als centrale punt Rhenoy. We gingen eerst naar het westen, Acquoi, aan de andere kant van de Linge terug. Daarna naar Beesd en weer langs de Linge terug.

Linge route

De half bewolkte dag, bloeiend fluitenkruid in combinatie met koolzaad, uitzichten over de Linge, bloeiende appelbomen zorgden voor een schitterend geheel.

Op deze zondag waren er veel mensen onderweg. Fietsers, wandelaars, motorrijders en automobilisten. En toch niet te druk en ieder in heel ontspannen sfeer.

Het café Lingezicht in Acquoi was net open. Wat is het heerlijk om op het terras te kunnen zitten, met goed gezelschap en met vers appelgebak. We zitten er allemaal van te glunderen en het voelt als een bijzondere dag. De donkere wolken waren even dreigend, maar er viel maar 1 druppeltje.

In groepjes van 4 gaan we verder. De bochten van de Linge geven steeds andere vergezichten. Boven op de dijk zie je ook de appelbloesem opkomen. Bomen, keurig in rij geplant.

Na ongeveer 12 km is een schitterend gelegen terras, direct aan de Linge geopend. We nemen het ervan. Het is tenslotte lunchtijd.

We gaan verder naar Beesd en komen langs de Linge weer terug in Rhenoy. Mooi dat ieder even heeft gewacht.

Tot een volgende keer. Altijd welkom…

3 reacties op “Dagwandeling Linge

  1. Wat een mooie wandeling,dit is genietenvan wat je ziet.
    Heerlijk dat je het mag beleven en kan .
    Het zijn de kleine dingen in het leven dat je bewust bent dat je leef.
    Ik geniet mee

  2. Het was een prachtige wandeling.met een prachtige natuur zoals Mieke weer zo mooi laat zien op deze foto’s. En ook weer leuk om een terrasje te kunnen pikken……het was weer een saamhorige wandeling…..op naar de volgende.

  3. Een fijne wandeling met heerlijke Camino cadeautjes. Goed gezelschap, en fijne begeleiding van Mieke. Dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.