Dutch Mountain trail dag 3

7 april, 29,5 km droog, eerst bewolkt later zon. Van Gulpen naar Mheer

Voor een belangrijk deel vandaag door België. Belangrijk: vul van tevoren een “verklaring van eer” in, omdat je op doorreis in België komt. (Tm 19 april). Zouden we vandaag politie tegenkomen, die ernaar vraagt? Wij zouden dat wel kunnen waarderen.

Dat is handig vanuit je slaapplek vertrekken. Geen vervoer in de ochtend, zodat we direct na het ontbijt konden starten. Een uitstekend overnachtingsadres vinden we bij de Zwarte Ruiter.

De route van vandaag start met een klim naar de Gulpener berg. Een goede warming up zullen we zeggen, voor deze dag die maar liefs 3 heuveltoppen kent. De Gulpenberg, de Hakkenberg (net ten noordoosten van Teuven) en Kattenroth (ten zuiden van Noorbeek)

Ik ging met de auto naar de Gulpener berg om een stukje mee te gaan. Al gauw  gaat de route het dal in, en dat betekent dat ik toch ook omhoog moest klimmen. Niet ver, maar toch 14 %. Wat ik altijd tegen anderen zeg, moest ik nu voor mezelf toepassen. Kleine pasjes en heel langzaam, dan kom je er wel. Een goede oefening voor geduld.

Die beker was wel voor fietsers bedoeld, het voelde voor mij ook als mijlpaal.

Daarna ga ik een volgend punt om een stuk mee te lopen. Vlakbij punt punt 58 km kon ik de auto parkeren. (Dichtbij Eperheide en Auberge de Smokkelaer) Door het bos loop ik ze een stukje tegemoet. De sneeuw is bijna gesmolten. De bosanemonen laten hun mooie bloemetjes zien.

Bij punt van ongeveer 60 km vinden we een bankje, zonder sneeuw, uit de wind en later zelfs in de zon. Een prachtig uitzicht over Diependal.

In plaats van wit van de sneeuw zien we nu de witte bloesem van de bomen.

Wat een heerlijk moment! We genieten volop. Daarna klim ik door het Onderste Bos terug omhoog. Ook hier liggen de hoogtelijnen dicht bij elkaar, dat betekent klimmen. Het is een prachtige route.

Dicht bij Slenaken stop ik nog eens. Daar is vast “koffie to go” te krijgen. Een kleine omweg en ja, zelfs een stukje Limburgse Vlaai erbij. Het valt me op dat de dalen en heuvels dichterbij liggen en veel open velden voor de boeren. Ik passeer hier net de grens met België.

In het dal ligt Slenaken

Dan is het nog 10 km….daar gaan ze.

Met nog een bergtop van 209 meter te doen, Kattenroth, op de grens van Nederland en België, ten zuiden van Noorbeek. De laatste loodjes…

De vele holle wegen met een zonnetje erbij, maken onze dag compleet.

Een dag om van te smullen. De vele vergezichten, het ontluikende groen. Bij elke nieuwe bocht een ander, mooi uitzicht.

Maretakken; veel te zien in Zuid Limburg

Opmerkzame dingen: gezien in België

En….een aanplakdame. Herkend als “mooiste meisje van de klas”. Zij probeert met ieder die ze ontmoet aan te plakken.

Petje af voor de wandelaars. Alweer een zware dag afgerond. Nog een dag te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.