Dutch Mountain Trail dag 2

7 april, 27 km, heel veel sneeuw. Van Vaals naar Gulpen

De meeste sneeuw op een 7 april in Limburg. Uitgerekend dan zijn we op het hoogste punt van Nederland het Drielandenpunt, de Vaalserberg van 322 meter. Wat een ervaring!

Mijn bedoeling was om de berg op naar het Drielandenpunt te gaan. Het was aan het vriezen, de sneeuw viel met bakken naar beneden. Ik zou een stukje mee gaan klimmen. Al snel merkte is dat dat voor mij teveel was. En dus gingen de wandelaars alleen naar boven. Alleen al om hier naar boven te klauteren is een hele speciale ervaring. Deze kanjers doen het allemaal.

Bij het drielanden punt werden we geïnterviewd door tv Limburg. Er is maar een klein stukje uitgezonden. Leuk om mee te maken.

Daarna volgt een etappe door het Vijlenerbos en ook daar vele hoogte verschillen en aan de bosrand mooie vergezichten. Zie onderstaand overzicht van de hoogte verschillen van vandaag.

Even een kleine omweg maken voor een koffie stop bij het Hijgend Hert. Daar was het een beetje uit de wind en we waren toe aan een pauze.

Na de middag is het droog en het vriest niet meer. Zo kan ik met de auto toch naar de wandelaars toe. Vanaf Wahlwiller richting Mechelen/Hillishagen. Met kleine heuvels, zodat ik toch weer even kan oefenen.

De derde hoge berg van de Dutch Mountain trail volgt daarna. Nog 8 km te gaan. Van Wahlwiller naar het Eyserbos. In de verte zie je de zendmast, daar moet je naar toe. Hemelsbreed was het vandaag maar 11 km. Dutch Mountain Trail maakt er 28 km van. Om zo dicht mogelijk bij het centrum van Gulpen te komen, komt er nog een top bij….de Gulpener berg. Nee…niet nog een. Die valt even tegen.

Moe en zeer voldaan kwamen ze om 18 uur bij de herberg aan. Toch meer dan 8 uur onderweg. Heel goed gedaan! En dan die stralende gezichten…trots, dat hebben we toch maar voor elkaar gekregen. Op de kamer hebben we ons etappe drankje.

5 reacties op “Dutch Mountain Trail dag 2

 1. Wat een geweldige prestatie hebben jullie vandaag ,maar ook
  gister geleverd.
  Prachtige plaatjes om te zien hoe mooi de natuur is
  Nu genieten van de welverdiende rust

  Ik blijf jullie volgen

 2. Mooi Mieke en alle wandelaars. Jullie zijn echte toppers. Wel n aparte ervaring in de sneeuw int mooie Limburg. Fijne wandeldag vandaag. Groetjes uit Kerkrade..t zuiden.

 3. De eerste foto’s lijken wel in O’ Ceibrero gemaakt in Spanje😊
  Prachtig, en knap gedaan.
  Fijn Mieke dat je al stukjes loopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.