Walk of Wisdom dag 2

27 maart van Groesbeek naar Milsbeek, 21 km, 7 graden, wisselend bewolkt en een enkele bui

Het verblijf bij ons gastadres was voortreffelijk, een heerlijk maal, goed verzorgd ontbijt, een lunchpakket….zo verwend kunnen we met nieuwe energie aan de 2e heuveldag beginnen.

Nog een verwennerij, we worden terug gebracht naar de route. Dank je wel André en Tonny.

De lucht achter ons is al heel dreigend. Later gaat het hard waaien, hagel en sneeuw erbij. Dat was even erg koud. Net daarvoor was er heel even de zon.

Dat was van korte duur. De poncho’s en storm paraplu komen te voorschijn en we hopen dat het zo weer droog wordt.

De route van vandaag loopt om Groesbeek heen. Op de plattegrond van ongeveer 23 km naar 40. Met de extra km erbij in het centrum van Kranenburg en naar ons overnachtingsadres komt het dan toch op 21 km. Daar hou ik rekening mee, die km komen er altijd bij

Groene lijn is Walk of Wisdom

In Kranenburg is de enige mogelijkheid voor koffie voor je het Reichswald ingaat. Dat doen we dan en kopen bij de bakker wat lekkers en koffie. In Duitsland neem je 2 meter afstand en net als in Nederland heb je je mondkapje op. Op het plein staan bankjes waar we even konden rusten. Later viel er een bui en vonden we een overkapping.

Monument in Kranenburg ter gedachtenis aan meer dan 10.000 soldaten, die het leven lieten tijdens operatie “Veritable”

De hoogteverschillen lijken mee te vallen…of ben je er al weer aan gewend. De hoogste top is Brandenberg op 90 meter.

Soms heb je mooie doorkijkjes en als juist op dat moment de zon schijnt kun je extra genieten.

Dit is de plaats waar volgens de legende een wonder is gebeurd, nadat een hostie was uitgespuugd. Kranenburg is om die reden een bedevaartsoord geworden.

Het is heel stil in de bossen van het Reichswald. Een enorm bos tussen Nijmegen en Xanten. In de Middeleeuwen was het bos nog veel groter.

Intussen had ik de auto bij restaurant de Diepen geparkeerd. Een kleine rondwandeling over de Sint Jansberg en door natuurgebied het Koningsven voor mij van 3 km. Erg mooi, en ook heel pittig.

Natuurgebied de Diepen met op de achtergrond de Sint Jans berg.

Daarna loop ik de wandelaars tegemoet. Hier zie hoe klein je je kunt voelen in zo een immens bos. Bijna 10 km lang, rechte paden licht stijgen en dalen. Echt genieten.

Aan de rand van het bos wandelen we langs Koningsven naar het restaurant de Diepen. Het Koningsven was een groot moeras gebied dat door ontginning verloren was gegaan. Het wordt nu hersteld door Natuurmonumenten.

En….bij restaurant De Diepen konden we ons etappe drankje nuttigen. Niet op het terras, maar wel een stukje verder staand onder een party tent. We genieten ervan voor we naar onze 3 overnachtings adressen gaan. (Gagelveld en Zwarte Weg in Milsbeek) Prima adressen, er wordt voor ons gekookt en we hebben allemaal een 1 persoonskamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.